El nombre de llars ateses per Càritas Manresa el 2020 va créixer el 32%

Ho ha fet gràcies a les 167 persones voluntàries, amb l'ajut de 206 socis i 94 donants, i als professionals

Foto de grup de Càritas Manresa
Foto de grup de Càritas Manresa | Càritas
Redacció
11 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:39h
La memòria de 2020 de Càritas Manresa aprovada recentment reflecteix com, al llarg de tot aquest temps, l'entitat s'ha hagut d'adaptar a les restriccions que l'epidèmia imposava, sense deixar d'estar al costat d'aquells i aquelles que més fortament en patien les conseqüències. Això ha estat possible gràcies a les 167 persones voluntàries, amb l'ajut de 206 socis i 94 donants, la dedicació d'un valuós equip professional, i amb el treball en xarxa amb diferents institucions, entitats i fundacions.

Tots plegats han fet possible que 1.006 persones de 734 llars, hagin trobat acollida, ajuda i orientació a Càritas Manresa durant l'any 2020. Són el 32% més que les de 2019. Han aconseguit mantenir en marxa els seus projectes d'inserció laboral, de formació en la cura de les persones, de l'aprenentatge de l'hort i la polivalència agrària, de l'alfabetització i els pisos socials. 

Càritas ha estat limitat en el desenvolupament de la masoveria urbana, però confia tornar a posar el projecte en marxa ben aviat. Càritas treballa per la transformació de les estructures, per la denúncia i pel canvi de lleis injustes, com la d'estrangeria, que genera l'exclusió de tantes persones.

Càritas Manresa convida a les persones que vulguin contribuir a enfortir aquests projectes i aquesta tasca d'acció solidària i justícia social, a fer-se'n voluntaris, socis o donants. Hi trobaran com fer-ho presencialment o a www.caritasmanresa.cat.
 

Memòria 2020 de Càritas Arxiprestal Manresa by La muntanya russa on Scribd