Els ingressos hospitalaris per Covid es tornen a disparar a Manresa

Sant Joan de Déu ha rebut 13 nous pacients en els últims tres dies, d'una mitjana d'edat de 49 anys, i 2 d'ells es troben a l'UCI

Personal sanitari atenent a un pacient amb Covid-19
Personal sanitari atenent a un pacient amb Covid-19 | Althaia
09 de juliol del 2021
Actualitzat a les 18:09h
El creixement dels índexs epidemiològics que està vivint el país i les comarques del Bages i el Moianès s'ha començat a notar aquests últims tres dies a l'hospital de Sant Joan de Déu, que ha rebut 13 nous pacients amb coronavirus des de dimarts, 2 dels quals es troben ingressats a l'UCI. A més, l'edat mitjana dels nous ingressos és significativament més baixa que la mitjana de l'any passat, 49 anys contra 66. Tot i aquesta mitjana de 49 anys, Althaia explica que hi ha diversos pacients entre els 30 i els 40 anys.

Afortunadament, des de dimarts tampoc s'ha registrat cap nova defunció de pacient amb coronavirus, de manera que l'hospital s'acosta al mes i mig sense registrar cap òbit. A les unitats d'aïllament de planta, aquest divendres, hi ha ingressats 11 pacients amb coronavirus, i els altres 2 es troben en cures intensives. Des de dimarts passat, els metges de l'hospital han donat 5 altes.

El risc de rebrot al Bages s'acosta al màxim històric
El risc de rebrot a la comarca del Bages es trobava en 906 punts el passat 5 de juliol, última data amb valors consolidats, confirmant un creixement des dels 35 punts en només dues setmanes, i acostant-se al seu màxim històric (941 punts el 2 de gener passat).

Com és lògic degut a aquest creixement sobtat, la velocitat de contagi més que triplica el punt d'equilibri i se situa en una Rt de 3,43. En l'última setmana hi ha hagut 375 nous contagis que suposa una ràtio de 207 nous casos per cada 100.000 habitants, amb un percentatge sobre les PCR i tests d'antígens fets del 10,30%. La xifra, dues setmanes abans era de només 1,26%. L'edat mitjana dels contagis és de poc més de 28 anys