El taller «Mirades i veus de dones» de Càritas s'exposa en un mural fotogràfic

Les imatges mostren l'obstacularització que pateixen en el seu recorregut per trobar feina

Oriol Segon entre dues usuàries i dues tècniques de Càritas
Oriol Segon entre dues usuàries i dues tècniques de Càritas | Càritas
Redacció
03 de juliol del 2021
Actualitzat a les 11:53h
Un mural fotogràfic al carrer Camps i Fabrés recull l'experiència de les usuàries d'un taller de Càritas que es preparen per buscar treball en l'àmbit de les cures i feines similars.

El taller vivencial Mirades i veus de dones: Treball i dignitat ha estat una activitat de sensibilització organitzada per Càritas Manresa en el marc de la campanya treball digne, amb la facilitació del fotògraf manresà Oriol Segon. A través del taller les dones participants han pogut expressar, compartir reptes, dificultats, fortaleses i somnis vitals. L'accés al mercat de treball de moltes de les persones que Càritas acompanya a través dels projectes i itineraris sòcio-laborals es troba obstacularitzat per moltes traves que acaben convertint-se en una cursa d'obstacles per accedir a un lloc de treball que sovint és precari i fins i tot es vulneren els drets socials bàsics.

La presa de consciència, el reconeixement, l'empoderament va tenint lloc a la vida de les dones en el moment que es dona espai i temps perquè elles mateixes diguin i es reivindiquin tal com són, d'on són i i què volen ser. 

El taller vivencial i pràctic consisteix en un taller on a través de la fotografia les pròpies dones són les que posen la mirada i la veu als seus projectes i itineraris laborals des d'una mirada de vulneració de drets i de reivindicació de la dignificació en el treball de les cures o bé en d'altres sectors professionals del gran grup ocupacions elementals segons la classificació catalana d'ocupació, per ser llocs de treball on accedeixen bona part de les dones usuàries.
 
L'art i la cohesió social i comunitària, acompanyant persones en la generació de les pròpies imatges per descobrir potencials expressius i reivindicatius, ha estat l'eina que des de Càritas s'ha utilitzat per sensibilitzar i fer incidència social. 

El mural que reprodueixen les fotografies és a la cruïlla dels carrers Camps i Fabrés i Aragó, prop del pont per on passen els FGC.