El gimnasta Thierno Boubacar torna a situar Manresa al mapa olímpic 17 anys després

L'esportista de l'Egiba ha entrat en la convocatòria espanyola per participar en els Jocs Olímpics de Tòquio

Thierno Boubacar torna a situar manresa en el mapa olímpic
Thierno Boubacar torna a situar manresa en el mapa olímpic | RFEG
Redacció
02 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:23h
El Comitè Olímpic Espanyol ha fet pública aquest dijous la convocatòria del gimnasta de 21 anys de l'Egiba Manresa, Thierno Boubacar, per als Jocs Olímpics de Tòquio que es disputaran aquest estiu. D'aquesta manera, el club manresà estrenarà presència en uns Jocs Olímpics després de 20 anys de vida i Manresa recuperarà la presència olímpica 17 anys després de l'última vegada, quan Xavi Llobet va participar a Atenes 2004 en triatló.

Pel que fa a l'equip femení de gimnàstica, la bagenca Lorena Medina no ha estat una de les escollides per la seleccionadora estatal. Malgrat haver passat tots els cribratges i controls aconseguint una excel·lent primera posició a la lliga, la seleccionadora ha optat per quatre gimnastes amb més experiència Internacional.

Thierno Boubacar, gimnasta des dels 6 anys
Thierno Boubacar es va iniciar en la gimnàstica a l'edat de 6 anys a través del programa municipal de l'Ajuntament de Manresa Esports a la carta. Els tècnics de l'Egiba van veure de seguida el seu potencial i el mateix dia que va fer la visita amb l'escola ja es va quedar al club.

Després d'aconseguir la plaça per equips al mundial d'Stuttgart 2019, classificant l'equip entre els 12 millors del món, l'objectiu de tots els membres del combinat espanyol s’ha centrat en aconseguir una de les quatre places per ser a Tòquio. Boubacar ha demostrat control rere control i competició rere competició que era una peça vital per a l'equip, i aquest dijous, finalment, el Comitè Olímpic ha publicat la llista dels escollits amb el manresà a dins.

La resta de l'equip estarà format pel veterà Néstor Abad, d'Alcoi, i tres debutants en cita Olímpica, Joel Plata de Sant Boi i Nicolau Mir del Xelska Balear. L'especialista en els aparells de terra i salt, Rai Zapata, ha aconseguit també plaça olímpica, a l'encapçalar el rànquing en copes del mon.