Salut farà dos dies de marató de vacunes sense cita prèvia a Manresa el 6 i 8 de juliol

Súria ha estrenat les vacunacions exprés del Bages amb més de 900 vacunes administrades

Persones fent cua per a vacunar-se a Súria
Persones fent cua per a vacunar-se a Súria | CatSalut
Redacció
02 de juliol del 2021
Actualitzat el 05 de juliol a les 18:30h
Súria va donar el tret de sortida dijous a les vacunacions exprés del Bages amb més de 900 vacunes administrades. La setmana que ve es portaran a terme el gruix de maratons de vacunació previstes a la Regió Sanitària Catalunya Central amb l'objectiu d'augmentar els ratis de cobertura especialment en les franges que presenten ara més simptomatologia Covid. Tot i això s'ha delimitat a majors de 30 anys a Bages, Berguedà i Moianès, però Salut estudia fer una vacunació exprés només per a joves a alguns punts de la Regió Sanitària. La vacuna que s'administrarà principalment serà la Pfizer.

Manresa se suma a la llista de municipis on el departament de Salut amb el suport dels professionals d'atenció primària ha organitzat una marató de vacunes sense cita prèvia per donar una empenta al rati de cobertura. En el cas de la capital del Bages la vacunació exprés es farà durant dos dies, dimarts 6 i dijous 8 de juliol. A banda, fins a una vintena de municipis de la regió que tenen ratis de cobertura més baixos en algunes franges han organitzat maratons per millorar la vacunació entre la població.

La convocatòria de maratons de vacunació a la regió es va fer abans de la decisió d'obrir la vacunació a totes les persones de més de 16 anys, fet que ha obligat a replantejar els criteris per accedir a les maratons organitzades. Així, les vacunacions previstes en els propers quinze dies a Bages, Berguedà, Moianès i Anoia s'adrecen a persones de més de 30 anys. També es vol incidir en el fet que les persones a qui es vol arribar són les de les àrees bàsiques on es fa la vacunació perquè l'objectiu és precisament millorar la cobertura d'alguns municipis en concret. També s'adreça a persones que no han rebut cap dosi de la vacuna i que no han passat la Covid en els últims 6 mesos. Per poder rebre la vacuna només caldrà presentar-se al lloc de vacunació i identificar-se amb la targeta sanitària o un document acreditatiu.

A Manresa, la marató de vacunació es farà el 6 i el 8 de juliol amb el suport dels professionals de l'ICS i d'Althaia. El 6 de juliol a l'antic Escorxador de 2/4 de 4 a 7 de la tarda, i el dia 8 a l'Anònima de 9 a 1 del matí i de 3 a 7 de la tarda, i al Convent de Santa Clara de 2/ de 9 del matí a 2/4 de 3 de la tarda.

Resta de maratons previstes al Bages
6 de juliol
- Cardona. Plaça de la Fira - Horari: de 6 a 10 del vespre
. Navarcles. Pavelló - Horari: de 4 a 8 de la tarda
- Sant Vicenç de Castellet. Can Soler - Horari: de 2/4 d'11 del matí a 8 de la tarda

7 de juliol
- Sant Joan de Vilatorrada. Cal Gallifa - sala petita - Horari: de 3 a 9 de la tarda
- Sallent. Fàbrica Vella - Horari: de 4 a 10 del vespre
- Sant Fruitós de Bages. Sala Polivalent Nexe - Horari: de 4 a 8 de la tarda
- Santpedor. Cal Llovet - Horari: de 4 a 8 de la tarda

8 de juliol
- Navàs. Club d'avis - Horari: de 2/4 de 4 a 2/4 de 8 de la tarda
- Balsareny. Local del Sindicat - Horari: de 8 a 10 del vespre
- Moià. Espai Les Faixes - Horari de 4 a 2/4 de 8 de la tarda

13 de juliol
- Artés. Sala 2 de Gener - Horari: de 9 del matí a 6 de la tarda