Sant Joan de Déu porta més d'un mes sense defuncions de pacients amb coronavirus

Aquest dimarts només queden tres persones ingressades a la unitat d'aïllament, una d'elles, però, es troba a l'UCI

Només queden tres pacients amb Covid a Sant Joan de Déu
Només queden tres pacients amb Covid a Sant Joan de Déu | Althaia
29 de juny del 2021
Actualitzat el 30 de juny a les 17:03h
L'hospital Sant Joan de Déu de Manresa ha sumat una nova setmana sense defuncions entre els pacients amb coronavirus i ja n'acumula més de quatre, o sigui un mes sencer sense registrar cap òbit a la unitat d'aïllament del centre.

Aquest dimarts, l'hospital té només 3 pacients ingressats amb coronavirus, 2 menys que dimarts de la setmana passada, però un d'ells es troba a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Durant aquesta última setmana, el personal mèdic d'Althaia ha donat 7 altes a pacients que havien estat a la unitat d'aïllament, i en aquest mateix període ha rebut 5 nous ingressos.

Des de març de 2020, els hospitals gestionats per Althaia -Clínica Sant Josep i Centre Hospitalari també van tenir pacients Covid- acumulen 312 defuncions de pacients amb coronavirus i 2.560 altes de pacients que han superat la malaltia.

El Bages dobla el risc de rebrot coincidint amb Sant Joan
En l'última data que Salut té dades epidemiològiques consolidades, el 25 de juny passat, just després de la Nit de Sant Joan, el risc de rebrot al Bages se situava en 72 punts, gairebé el doble que dos dies enrere, el 23 de juny, quan en marcava 40. Aquest repunt fa que el risc de rebrot al Bages se situï, de nou, en la franja moderada-alta.

La velocitat de contagi, lògicament, pujava fins a una Rt d'1,58, reflectint l'increment sobtat del risc de rebrot. En aquella setmana es registraven 45 nous positius, 9 més que la setmana immediatament anterior, tot i que s'havien realitzat 474 PCR i tests d'antígens menys. El percentatge de positivitat pujava de l'1,44% al 2,47%.

Aquest creixement del risc de rebrot al Bages es produïa, principalment, degut als municipis de la comarca, perquè el risc de rebrot a la capital, Manresa, va seguir baixant en els índexs intersetmanals, de 60 a 58 punts, tot i que entre setmana havia baixat fins als 34. La velocitat de contagi a Manresa ciutat se situava en una Rt d'1,2.

Al Moianès, el risc de rebrot es troba en 146 punts i la velocitat de contagi en 1,9.