Restauració de l'orgue de la Seu

Concert d'Arlet en suport a la restauració de l'orgue de la Seu

Serà divendres a 2/4 de 9 del vespre a la mateixa basílica

per Pere Fontanals, Manresa, Catalunya | 29 de juny de 2021 a les 07:39 |
Arlet oferirà un concert a la Seu divendres | Promocional
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els actes a benefici de la restauració de l'orgue de la Seu, que és al taller de Carlos M. Álvarez des del passat mes de desembre, continuen. Aquest divendres a partir de 2/4 de 9 del vespre, el grup Arlet oferirà un concert a la basílica, amb un preu d'entrada que inclou el donatiu de 10 euros.

La campanya de l'orgue


El passat mes de desembre de 2020 es va presentar la campanya Restaurem l'orgue del cor de Catalunya per part d'una Comissió ciutadana vinculada a la música i a la cultura de Manresa. La fita és aconseguir el finançament per tal de restaurar l'orgue ubicat a la basílica de la Seu, que presenta moltes problemàtiques i disfuncions degudes al pas del temps. 

L'orgue es va desmuntar i traslladar al taller Carlos M. Álvarez el passat mes de desembre. La proposta del taller inclou la restauració i reconstrucció total de la part instrumental de l'orgue, la redistribució del seu espai interior, la incorporació de deu nous registres (actualment en té vint) amb un increment de 461 tubs (actualment en té 1.437), la individualització dels registres en els seus tres cossos (pedal, orgue major i orgue recitatiu), la renovació total de la consola, dos teclats i pedaler amb un sistema informatitzat i de transmissió electrònica i la restauració i reconstrucció del sistema de vent. La durada estimada de totes aquestes tasques és de 14 mesos

Les persones que vulguin col·laborar en la restauració de l'orgue del cor de Catalunya ho podran fer en efectiu al Punt d'Acolliment de la Seu de Manresa o bé per transferència bancària (Banc Sabadell, ES88 0081 0049 5000 0260 2762). 

 

Participació