Energies renovables

Redacten dotze projectes per instal·lar plaques fotovoltaiques a equipaments públics del Bages

Permetrien produir més de 400.000 KWh cada any, equivalent al consum de 115 llars domèstiques, i aconseguir un estalvi de més d'un milió d'euros al cap de 25 anys

L'Ajuntament de Fonollosa és un dels equipaments inclosos en els projectes | AjFnll
per Redacció, 28 de juny de 2021 a les 11:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Agencia Comarcal de l'Energia del Bages ha finalitzat la redacció dels dotze projectes per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a equipaments públics del territori. El Consell Comarcal del Bages planteja la instal·lació d'un total de 815 plaques solars per fomentar l'autoconsum amb una potència de 264KWn que facilitarien la producció de més de 400.000 KWh.

Aquesta xifra equivaldria al consum de 115 llars domèstiques i aportaria prop del 40% de l'energia consumida en aquests equipaments amb energia neta i de proximitat. Es calcula que l'estalvi econòmic aconseguit superaria el milió d'euros al final dels 25 anys de la vida útil de les plaques solars fotovoltaiques. El conseller de l'Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages, Joan Zapata, apunta també "la importància d'aconseguir un estalvi d'emissions de CO2, que arribarien a les 130 tones anuals".


Dotze equipaments públics[7h3]
Els dotze projectes tècnics fan referència als equipaments de la residència d'avis i àvies de Navàs, les piscines municipals de Sant Fruitós de Bages, la Biblioteca Marc de Cardona, les seus dels ajuntaments de Fonollosa, Castellgalí, Castellnou de Bages i Sant Mateu de Bages, la llar d'infants l'Estel d'Avinyó, la Biblioteca de Sant Vicenç de Castellet, l'escola Els Roures de Sant Feliu Sasserra, el Pavelló Municipal d'Esports de Santa Maria d'Oló i la zona esportiva de Súria.


Els projectes permeten als ajuntaments disposar de tota la informació tècnica necessària per executar les obres d'instal·lació de les plaques solars fotovoltaiques. L'Agència Comarcal de l'Energia ja treballa en una nova convocatòria que preveu un total de divuit nous projectes executius per a la instal·lació de plaques solars al territori. L'objectiu és impulsar el desenvolupament de les energies renovables, avançar en la transició energètica i contribuir a l'assoliment dels objectius fixats a l'Agenda 2030 i al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia.

 

Participació