Dia de l'Orgull

Manresa commemorarà el Dia de l'Orgull amb la bandera irisada i actes sobre la identitat de gènere

La bandera es penjarà a la façana de l'Ajuntament dilluns 28 de juny a dos quarts de deu del matí

per Redacció, 23 de juny de 2021 a les 14:25 |
Penjada de la bandera irisada a l'Ajuntament de Manresa el 2020 | AjM
Manresa commemorarà el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+, que se celebra cada 28 de juny, amb la penjada de la bandera irisada al balcó de la Casa Consistorial i amb actuacions artístiques que faran reflexionar sobre la identitat de gènere. La bandera es penjarà el mateix dilluns 28 de juny a dos quarts de deu del matí, en compliment de l'acord de ple de 16 de juny de 2009, amb la presència de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, de la regidora de Feminismes i LGTBI, Cristina Cruz, i representants de tots els grups municipals.

Les actuacions artístiques tindran lloc divendres 2 de juliol, emmarcades dins l'Espai Iris. Es faran a l'Oficina Jove del BagesEspai Jove Joan Amades (c/ St. Blai, 14) a partir de les sis de la tarda. Sota el lema Orgull de ser com som, s'ha programat l'espectacle Espolsant la pols, a càrrec d'Eloi Martín Casanovas —un monòleg teatralitzat en primera persona que té l'objectiu d'explicar, compartir i mostrar reflexions i la complexa indagació de la identitat quan es tracta d'un trànsit de gènere— i el recital de poesia I am not wrong (Hablo por mi diferencia), de Txus Garcia Pascual i Sònia Moll Gamboa. Les inscripcions ja estan obertes a través dels correus electrònics bages@oficinajove.cat, sai@ajmanresa.cat o sai@ccbages.cat i del WhatsApp 676 664 142.


Les actuacions pretenen visibilitzar la diversitat sexual i de gènere al nostre territori i alhora donar compliment al Pla Comarcal per garantir els drets de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals (2018-2021), que conté els objectius específics de donar a conèixer aquestes diades i sensibilitzar al conjunt de la ciutadania sobre la igualtat entre persones i drets a nivell social.

L'Espai Iris està impulsat des dels Serveis d'Atenció Integral (SAI) del Consell Comarcal del Bages i de l'Ajuntament de Manresa i per l'Oficina Jove del Bages per donar resposta a la necessitat expressada per part de joves de la comarca que s'identifiquen amb una identitat de gènere o orientació sexual no normativa.


Més accions


Amb motiu del dia de l'Orgull LGTBI+ també s'han realitzat accions com la repintada del pas de vianants al carrer Arquitecte Oms i del banc ubicat a la plaça Icària amb la bandera irisada, i del banc amb la bandera trans ubicat al passeig Pere III. També s'ha continuat amb la tasca de sensibilització a través dels tallers i formacions sobre diversitat, afectiva, sexual i de gènere, que s'ha ofert a diferents col·lectius de Manresa, com ara el personal municipal o el professorat dels centres educatius de la ciutat.


Estrena de la Unitat de Trànsit de la Catalunya Central


Tal com ja es va explicar el passat 17 de juny, el Departament de Salut posarà en marxa aquest dilluns, coincidint amb el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+, la nova Unitat de Trànsit de la Catalunya Central, que s'ubicarà al CAP Bages i que té la previsió d'atendre unes 40 persones en el seu primer any de funcionament.

 

Participació