Habitatge

Sant Vicenç habilitarà l'antiga caserna de la Guàrdia Civil per a pisos de lloguer social

Un conveni amb l'Incasol i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya permetrà adequar dotze pisos a l'edifici

per Redacció, 22 de juny de 2021 a les 09:38 |
Antiga caserna de la Guàrdia Civil de Sant Vicenç de Castellet | AjSVC
Les gestions que ha dut a terme l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet en matèria de polítiques d'habitatge durant els darrers mesos permetran al municipi disposar d'un total de setze pisos de lloguer social properament.

El conveni signat entre el consistori amb l'Incasol i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya facilitarà l'adequació de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, que es transformarà per acollir dotze pisos de lloguer social. L'Incasol assumirà una inversió de 650.000 euros per adequar els habitatges a través de la cessió de l'edifici per part de l'Ajuntament durant 75 anys. En paral·lel, el consistori reservarà un dels pisos per a situacions d'emergència social. La gestió dels lloguers anirà a càrrec de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.


Quatre pisos més


Finalment, l'Ajuntament també ha arribat a un acord amb la Sareb, a través del qual el consistori gestionarà, durant els pròxims quatre anys, un mínim de quatre pisos de lloguer social també al municipi.


L'Ajuntament delegarà a l'Oficina de Rehabilitació i Habitatge del Consell Comarcal del Bages la gestió dels lloguers, que estaran per sota del preu de mercat, i s'adreçaran als veïns i veïnes de Sant Vicenç de Castellet que tinguin dificultats per accedir a un habitatge.

 

Participació