El Bages participa del vídeo que dona veu a les situacions d'abús i maltractaments a la gent gran

Aquest dimarts és el Dia mundial de la presa de consciència de l'abús i els maltractaments a les persones grans

Vídeo sobre la presa de consciència de l'abús i els maltractaments a les persones grans
Vídeo sobre la presa de consciència de l'abús i els maltractaments a les persones grans | CCBages
Redacció
15 de juny del 2021
Actualitzat a les 16:16h

El Bages compta amb una representació important al vídeo que s'ha editat a nivell de tot Catalunya per sensibilitzar la ciutadania pel que fa a les situacions d'abús i maltractaments que pateixen les persones grans. El vídeo ha estat presentat aquest dimarts a la seu del Consell Comarcal del Bages en el marc de la jornada del 15 de juny, Dia mundial de la presa de consciència de l'abús i els maltractaments a les persones grans.

Mitjançant aquest recurs audiovisual es vol fer difusió i sensibilitzar tota la població per evitar qualsevol forma d'abús o maltractament cap a les persones grans. Ha anat a càrrec de la Xarxa de Comarques per l'Envelliment Actiu i ha comptat amb el suport de l'Oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat de Catalunya.

Per part del territori apareixen al vídeo una quinzena de persones grans del Consell de les Persones Grans del Bages, del Consell Municipal de Sant Vicenç de Castellet, del Consell municipal de la Gent Gran de Manresa i també persones a títol individual.

La consellera de l'Àrea d'Atenció Social Especialitzada del Consell Comarcal del Bages, Eulàlia Sardà, ha explicat que "sota el lema Prou el vídeo vol sumar esforços i afrontar la lluita contra els maltractaments a les persones grans". La consellera ha demanat que el vídeo sigui compartit de manera massiva "per ajudar a sensibilitzar la ciutadania i a fer visibles situacions injustes".

El document, que es començarà a difondre de manera immediata, ha comptat amb la participació d'una vintena d'ens locals i administracions de Catalunya.

Assistents a l'acte
També han participat a la roda de premsa Joan Cals, expert del Consell de la Gent Gran de Catalunya, Rosa Riera, delegada del Consell de les Persones Grans del Bages, i delegada de l'associació de familiars de Malalts d'Alzheimer i Altres Demències, Maria Auxiliadora Medina, delegada del Consell de les Persones Grans del Bages i del Consell municipal de la Gent Gran de Sant Vicenç de Castellet, Mercè Soldevila, delegada del Consell de les Persones Grans del Bages, Montse Roldan, delegada del Consell de les Persones Grans del Bages, i Joan Sobré, delegat del Consell de les Persones Grans del Bages.