Josep Pedrals transmet l'emoció dels versos de Salvador Perarnau en un recital a Súria

En el marc del programa Súria Municipi Lector i de la commemoració del 125è aniversari del naixement i del 50è aniversari de la mort del poeta surienc

Josep Pedrals durant el recital que va oferir sobre poemes de Salvador Perarnau
Josep Pedrals durant el recital que va oferir sobre poemes de Salvador Perarnau | AjSú
Redacció
27 de maig del 2021
Actualitzat a les 21:44h
Els versos de Salvador Perarnau van omplir el Parc Municipal Macary i Viader de Súria aquest dimecres en el recital poètic ‘La carn, tranquil·la; l'esperit, no tant', a càrrec del conegut poeta i rapsode barceloní Josep Pedrals. Aquesta trobada simbòlica entre els dos autors va generar moments d'alta intensitat poètica que van ser reconeguts amb llargs aplaudiments del públic al final de l'acte.

El recital va ser organitzat per la Biblioteca Pública, l'Escola Municipal de Formació d'Adults i l'Ajuntament de Súria, dins del programa Súria Municipi Lector i de la commemoració del 125è aniversari del naixement i del 50è aniversari de la mort del poeta surienc, Fill Predilecte de la vila i Mestre en Gai Saber.

La presentació de l'acte va anar a càrrec de la directora de l'Escola, Dolors Martín. Entre les persones assistents al recital es trobaven el regidor de Cultura, Miquel Soliva, la regidora d'Ensenyament, Alba Santamaria, i una representació de la família Perarnau.

En el transcurs de l'acte, Josep Pedrals va repassar la trajectòria poètica del poeta surienc i va recitar alguns dels poemes més representatius de diferents èpoques, "que em tenen fascinat per alguna cosa particular". El títol del recital són dos versos de l'epigrama ‘Del remordiment', un dels més coneguts de Salvador Perarnau.

El poeta i rapsode barceloní va elogiar la qualitat poètica de Salvador Perarnau, que va interioritzar l'estètica de moviments literaris clau i aparentment contradictoris del segle XX, com el modernisme i el noucentisme, amb un estil molt personal i allunyat de l'afectació i l'encarcarament.

Segons Josep Pedrals, el poeta surienc és difícil d'encasellar, tot i que "en alguns ambients se'l tenia com un autor clàssic". També hi va afegir que Perarnau "es mereix un lloc destacat entre els grans faulistes" de la història de la literatura per les seves obres dedicades als infants, que es troben entre la part més coneguda de la seva producció.


Josep Pedrals és un dels escriptors més destacats i innovadors de l'actual panorama literari català i ha rebut premis destacats com a autor i com a rapsode. Altres vessants destacades de la seva activitat estan centrades en la divulgació literària, la música i el teatre. Com a rapsode, Josep Pedrals ha recitat poemes de Perarnau en algunes de les seves actuacions.

El recital va ser retransmès en directe pel canal de l'Ajuntament a YouTube, en el qual pot ser visionat, juntament amb altres activitats realitzades en els darrers mesos a l'entorn de Salvador Perarnau.
Arxivat a