Manresa se suma un any més al Dia Internacional dels Museus

Del 15 al 18 de maig els museus de Manresa tornen a obrir les portes per oferir activitats per a tots els públics

Museu de la Tècnica de Manresa
Museu de la Tècnica de Manresa | GSV
Redacció
13 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:43h
El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus, una jornada impulsada pel Consell Internacional dels Museus (ICOM), des de fa més de 40 anys, per donar valor a la tasca que fan els museus en el desenvolupament de la societat. I, des de fa anys, els equipaments museístics de Manresa s'hi sumen amb jornades de portes obertes, visites guiades i activitats diverses.

Enguany l'ICOM proposa el lema El futur dels museus: recuperar i reimaginar, amb el qual es convida els professionals que treballen als museus i a tota la ciutadania a crear, imaginar i compartir noves pràctiques de (co)creació de cara als reptes socials, econòmics i mediambientals del present. En un moment crucial per a la nostra societat cal que els museus participin en el canvi de paradigma i es reafirmin en el seu valor essencial per a la construcció d'un futur just i sostenible. És així com es plantegen la seva tasca també els museus de Manresa, amb l'objectiu principal de contribuir a encarar els reptes actuals a partir del patrimoni i la creativitat i a servir a la comunitat. 

En aquesta ocasió, es vol donar visibilitat a dos dels col·lectius que més han patit a conseqüència de la pandèmia i que estan directament relacionats amb el lema d'enguany: les persones grans i els joves. Se'ls dona veu i són el centre de la imatge de campanya. Les activitats, enguany, podran tenir un format presencial, la qual cosa fa un any va ser impossible, tot i que seran limitades a causa de les restriccions derivades a la Covid-19 i es faran amb totes les precaucions requerides. Es pot consultar el programa sencer en aquest enllaç o descarregar-lo en aquest altre enllaç.

El programa d'activitats és promogut per l'Ajuntament de Manresa, però només és possible gràcies a la tasca i la col·laboració de tots els equipaments museístics de la ciutat i a la participació activa d'institucions i entitats, com ara els Amics de la Seu, la Fundació Turisme i Fires de Manresa, la Fundació Cova Sant Ignasi-Manresa, el Parc de la Séquia o la Parròquia de Santa Maria de la Seu. També es compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.