Llera del riu

L'Ajuntament de Manresa elabora un «geocaching» per donar a conèixer l'entorn del Cardener

L'activitat, que està pensada per a escolars però que també es podrà fer de manera autònoma, s'ha pogut realitzar gràcies a una subvenció de la Diputació

per Redacció, 13 de maig de 2021 a les 11:28 |
L'entorn del Cardener entra en el món «geocaching» | AjM
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Manresa ha obert diferents punts de geolocalització per donar a conèixer l'entorn del Cardener a través del geocaching, un joc que es practica a l'aire lliure i que consisteix a trobar, amb l'ajuda d'un receptor de GPS o d'un dispositiu mòbil, un objecte amagat o catxé a partir de les coordenades de l'amagatall.

La ruta inclou diferents localitzacions que contenen unes fitxes amb informació ambiental. Les fitxes tracten temàtiques com ara la salinització en el medi, la fauna aquàtica, les espècies invasores o el bosc de ribera, entre altres.


Tot i que l'activitat es va idear pensant en les escoles, totes aquelles persones que vulguin la podran fer de manera autònoma. 

Per a poder-hi jugar, és necessari estar donat d'alta prèviament a la pàgina web del geocaching. Un cop registrat, cal introduir l'usuari i la contrasenya per accedir al compte. Des d'allà, els usuaris o usuàries poden entrar a la pàgina del catxé i buscar-lo. La manera més senzilla de fer-ho és seguint aquests enllaços:


- MRS1 El col·lector de salmorres i la salinització - GC6JE0P

- MRS2 Ocells aquàtics i caixes niu - GC6JE0

- MRS3 Fauna aquàtica - GC7J4V4

- MRS4 Els sobreeixidors del col·lector general - GC981JD

- MRS5 El bosc de ribera i espècies invasores - GC981K1

- MRS6 Les balmes de la Seu - GC6P3YW

L'activitat s'ha pogut realitzar gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de diferents geocatxers. L'Ajuntament de Manresa farà arribar properament el material del geocaching a les escoles de la ciutat.

El regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet Estrada, considera que amb aquesta proposta educativa "s'ofereix un atractiu més perquè les escoles i les famílies de la ciutat vagin al riu Cardener i no només el contemplin, sinó que coneguin el seu ecosistema, els seus valors i els seus impactes ambientals i, d'aquesta manera, es sensibilitzin i siguin més conscients de la importància i singularitat de tenir un ecosistema fluvial biodivers a prop de casa".

Huguet afegeix que aquesta activitat "sempre té sentit, però que, actualment, en temps de pandèmia, quan el parc del Cardener ha esdevingut un espai educatiu per a molts alumnes, encara té més valor".

Geocaching

El geocaching o geocerca és un joc que es practica a l'aire lliure i que consisteix a trobar, amb l'ajuda d'un receptor de GPS o d'un dispositiu mòbil dotat de receptor GPS, un objecte amagat o catxé en un punt geogràfic a partir de les coordenades de l'amagatall. Les coordenades de cada tresor es troben a la pàgina web del geocaching, que permet als usuaris registrar-se de forma totalment gratuïta. El joc va néixer l'any 2001 i, actualment, ja compta amb milions de seguidors arreu del món.

 

Participació