Sant Vicenç de Castellet rep les més de 600 firmes que reivindiquen la cessió de Sant Pere de Vallhonesta

La comissió de Vallhonesta, amb representació política i sociocultural, demana una reunió amb el Bisbat de Vic per entregar-li les signatures

La comissió de Vallhonesta
La comissió de Vallhonesta | AjSVC
Redacció
01 de maig del 2021
Actualitzat a les 14:30h
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, en el marc de la comissió de Vallhonesta, ha rebut les més de 630 firmes de particulars i entitats que demanen al Bisbat de Vic i a Joan Casajuana, enfrontats per la propietat, la cessió al municipi de l'ermita i el cementiri de Sant Pere de Vallhonesta. La recollida de les signatures s'ha fet pública aquest matí en el marc d'un acte reivindicatiu celebrat a Sant Pere de Vallhonesta, coincidint amb la data del primer de maig, jornada en què tradicionalment se celebrava l'Aplec del Panellet.

Les adhesions han estat recollides els darrers mesos a través de la mobilització, tot i les limitacions de la pandèmia, per part de l'Associació de Veïns de Vallhonesta i el Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet. Totes dues entitats formen part de la comissió, que també reuneix els diferents grups municipals, així com Joan Casajuana. També s'ha convocat el Bisbat, però no hi assisteix.

L'alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado, ha destacat que "més de 600 signatures avalen aquest clam popular. Volem que aquest entorn pertanyi plenament al poble, a totes les persones que en formen part, que sigui d'ús públic per tal que en puguem gaudir amb seguretat i garanties. Ha arribat el moment que la situació es resolgui pensant en el bé comú". Delgado ha volgut posar en valor la feina desinteressada d'anys i anys de l'Associació de Veïns i del Centre Excursionista "per mantenir endreçat i en condicions tot aquest entorn, un fet que no pot quedar en l'oblit. Reivindiquem l'esforç col·lectiu i popular que sempre han estat vinculats a Sant Pere de Vallhonesta".

Trobada amb el Bisbat de Vic

El consistori s'ha compromès a traslladar totes aquestes signatures al Bisbat de Vic, que continua sense donar resposta a la proposta de cessió, i a qui sol·licitarà una nova trobada properament per tractar la immatriculació de Vallhonesta i li entregarà les signatures, que es continuaran recollint. L'objectiu és que el conjunt històric pugui ser propietat de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet.