El cicle de presentacions de llibres locals i una exposició de poemes obren el Sant Jordi de Súria

L'acció divulgativa dels poemes de Salvador Perarnau s'emmarca en els actes commemoratius del 125è aniversari del naixement i del 50è aniversari de la mort del poeta surienc

Imatge del públic assistent a una de les presentacions de llibres
Imatge del públic assistent a una de les presentacions de llibres | AjSú
Redacció
21 d'abril del 2021
Actualitzat a les 16:08h
El programa d'actes de Sant Jordi s'ha iniciat a Súria amb les primeres presentacions del cicle Per Sant Jordi, llibres de casa a l'Església del Roser. Una altra de les activitats d'aquesta setmana és l'exposició de poemes de Salvador Perarnau als aparadors d'establiments comercials de la vila, en una iniciativa del programa Súria Municipi Lector.

Les dues primeres presentacions del cicle Per Sant Jordi, llibres de casa han estat dedicades als llibres Primer llibre dels primers quadres de Jaume Perarnau i Personatges de Santiago Sanz, que van tenir lloc dilluns 19 i dimarts 20 d'abril, respectivament. Les properes presentacions previstes seran les dels llibres El secreto de Dante de Mar Juárez i Poesia en erupció de Selene Moreno.

El cicle es va iniciar dilluns amb unes paraules de benvinguda del regidor de Cultura, Miquel Soliva, que va convidar tothom a "gaudir d’una bona setmana literària de Sant Jordi". Altres membres de l'equip de govern municipal també han assistit a les presentacions celebrades.

El llibre Primer llibre dels primers quadres aplega més d'una cinquantena de teles pictòriques de Jaume Perarnau, amb l'acompanyament de poemes de Joan Vilamala i Quim Bosch. L'acte de presentació va anar a càrrec del propi autor del llibre, acompanyat per l'escriptor, cantant i dinamitzador cultural Joan Vilamala i pel pintor Ignasi Corrons.

Pel que fa a Personatges, és un compendi d'entrevistes i reportatges que el periodista Santiago Sanz va publicar al setmanari Crònica de Súria entre els anys 1987-89. En l'acte de presentació van intervenir el mateix autor i l'activista local Josep Serra.

L'acció divulgativa dels poemes de Salvador Perarnau s'emmarca en els actes commemoratius del 125è aniversari del naixement i del 50è aniversari de la mort del poeta surienc, que es van iniciar el passat desembre. En aquesta iniciativa han participat la Biblioteca Pública, les escoles Francesc Macià, Salipota i Fedac, l'Institut Mig-Món, l'Escola Municipal de Formació d'Adults, Casal de la Dona i Unió de Botiguers.

Arxivat a