Joves del programa ocupacional Singulars del SOC recullen llibres per Sant Jordi

Els joves han desenvolupat una estratègia, han dissenyat cartells, han concretat punts de recollida de llibres i han portat a terme la seva promoció

Un dels joves Singulars penja un cartell en un aparador
Un dels joves Singulars penja un cartell en un aparador | Pimec
19 d'abril del 2021
Actualitzat a les 17:58h
Una vintena llarga de joves d'entre 16 i 29 anys que participen en el programa de formació ocupacional Singulars, del Servei d'Ocupació de Catalunya, participen en una activitat de recollida de llibres de segona mà en bon estat per a la Fundació FASI, a l'entorn de la Diada de Sant Jordi, en en marc de la implementació d'activitats socials inclosos en el programa d'acompanyament.

De la mà dels seus tutors i acompanyants i de Pimec, que és l'entitat que desplega el programa, els joves han desenvolupat una estratègia, han dissenyat cartells, han concretat punts de recollida de llibres i han portat a terme la seva promoció a través de les xarxes socials.

La campanya va néixer de l'experiència que s'havia portat a terme a Barcelona i enguany es desenvolupa al Bages, però també als vallesos. Al Bages, els punts de recollida són a Manresa, a la llibreria Parcir i a Pimec, al Palau Firal; a Sant Joan de Vilatorrada, a la llibreria El racó de les paraules i la biblioteca Cal Gallifa, i a Santpedor, a la llibreria L'Horitzó i la llibreria el Timbaler.

Al Bages, els joves del programa Singulars reben formació ocupacional del sector industrial. Són joves que s'incorporen al programa, que no tenen feina i que estan fora del sistema educatiu. Els Singulars es basa, principalment, en la formació, però també se'ls prepara en el coneixement del mercat laboral i en la implementació d'activitat social.

En aquesta activitat de la Diada de Sant Jordi, els joves han hagut de explotar els coneixements adquirits en màrqueting i logística, en la preparació de cartells i l'establiment i les visites per concretar els punts de recollida amb biblioteques i llibreries. Quan hagi passat Sant Jordi, els mateixos joves recolliran les aportacions que hagi fet la gent en els punts, i els llibres seran lliurats a la Fundació FASI, que els dona ús entre persones que no hi tenen fàcil accés.

Els Singulars és un programa ocupacional del SOC per a nois i noies de 16 a 29 anys que estan fora del sistema educatiu i laboral i als quals s'intenta reconnectar a partir d'una formació transversal i especialitzada i itineraris personalitzats. Tot supervisat etc. En el cas d'aquests nois l'entitat que desplega el programa és PIMEC.