Obituari

El Consell Comarcal mostra el seu condol per la mort de Joan Badia

Badia havia estat conseller comarcal de l'Àrea de Desenvolupament Comarcal en l'anterior mandat

per Redacció , 17 d'abril de 2021 a les 19:37 |
Joan Badia, al centre, en un acte del Consell Comarcal | CCBages
El Consell Comarcal del Bages expressa el seu condol per la mort de l'exalcalde de Callús i exconseller comarcal Joan Badia aquest dissabte. Badia havia estat al capdavant de l'Ajuntament de Callús fins al març de 2020 i en l'anterior legislatura també havia estat conseller comarcal de l'Àrea de Desenvolupament Comarcal. El Consell Comarcal del Bages lamenta la seva mort i trasllada el seu suport a la família d'una persona amb una gran trajectòria vinculada a la llengua, la cultura i la política al territori. 

Trajectòria àmplia


Professor, escriptor i polític va ser membre de Comissions Obreres i autor de la primera proposta de normalització lingüística per al sindicat. També va ser membre del sindicat USTEC.

Pel que fa la trajectòria com a docent, va ser professor de català de diferents instituts de la comarca i també va ser professor a l'Escola Universitària de Formació del Professorat d'EGB de la Universitat Autònoma de Barcelona (1975-79); a la Universitat Central de Catalunya, en els graus, màsters i postgraus de Gestió Educativa, de Logopèdia, d'Educació Infantil, de Diversitat Lingüística i d'Innovació Didàctica (1999-2015); i a la Universitat Oberta de Catalunya, en el postgrau de Gestió de la Diversitat Lingüística (2012-2015). En paral·lel va exercir càrrecs diversos al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Va ser coordinador del desenvolupament curricular de l'ESO en el Programa Experimental de la Reforma (1985-89) i cap del Servei de Planificació i Programació de Formació Permanent (1989-1990). També va ser subdirector general de Formació Permanent i Recursos Pedagògics (2004-2006) i director general d'Innovació (2006-2009). Així mateix, dins el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, va ser subdirector general de Planificació Acadèmica Universitària i de l'Espai Europeu d'Educació Superior (2009-2011).


En paral·lel, fou autor o col·laborador en la redacció de textos legislatius i curriculars de la reforma educativa (LOGSE) per a diversos nivells: ESO, batxillerat, persones adultes, etc. Va ser autor també o coautor de més de cent cinquanta llibres de text i de suport d'educació primària i secundària, de català per a adults i d'assaig.

En l'àmbit editorial, va fundar les editorials Jonc i Angle i va ser fundador i director editorial del Grup Hermes. I pel que fa a la cultura, va ser director de la revista Escola Catalana, autor d'articles divulgatius en nombroses revistes, primer subscriptor del diari Regió7, va presidir la delegació al Bages d'Òmnium Cultural i també va ser vocal de la junta general. 

 

Arxivat a:
Política, obituari, CCBages
Participació