LGTBI

El Consell Comarcal estrena l'exposició «Infinites» per divulgar les identitats de gènere i promoure la diversitat

La mostra, que compta dotze plafons i altres materials divulgatius, s'estrena a Sant Vicenç de Castellet

Inauguració de l'exposició «Infinites» a Sant Vicenç de Castellet | CCBages
per Redacció, 8 d'abril de 2021 a les 15:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Bages ha estrenat l'exposició Infinites per divulgar les identitats de gènere i promoure la diversitat al territori. El projecte pretén donar a conèixer diferents identitats de gènere i orientacions sexuals per sensibilitzar la població i entendre la diversitat com un valor positiu i enriquidor. Es planteja en forma d'exposició i altres materials divulgatius amb la voluntat d'interpel·lar la ciutadania i fer-la reflexionar sobre la identitat de gènere, l'orientació sexual i altres eixos d'opressió o privilegi que afecten les persones.

La consellera de l'Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d'Igualtat del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñán i Claret, ha explicat que "a través de la mostra es vol donar informació i canviar les idees de la societat respecte les persones LGTBI+. Malgrat que s'ha avançat, cal seguir treballant per assolir la igualtat d'oportunitats, respecte i bon tracte i que tothom pugui prendre les seves pròpies decisions sense ser jutjats". Per la seva part, el conseller de l'Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Bages, Enric Forcada, ha apuntat que "s'ha fet una molt bona feina per fer realitat una exposició que volem que arribin al màxim nombre de gent".


Iniciativa comarcal

El projecte Infinites és una iniciativa del Servei de Joventut i del Servei d'Atenció Integral LGTBI del Consell Comarcal del Bages. La mostra compta amb dotze plafons informatius i altres materials a l'abast dels municipis que es poden consultar a través de la pàgina web del Consell Comarcal del Bages.


Exposició itinerant

L'exposició, estrenada a les instal·lacions de la Biblioteca Municipal de Sant Vicenç de Castellet on es podrà veure fins al 22 d'abril, serà itinerant i es podrà veure a diferents punts del territori durant els propers mesos. Tots els municipis que ho desitgin podran demanar la programació de la mostra. La presentació pública d'Infinites ha comptat aquest dijous al migdia amb la participació de les artistes bagenques Enira i Marta Rabaneda. El Consell Comarcal del Bages vol agrair la col·laboració de la il·lustradora Nazareth Dos Santos que ha cedit les imatges que surten a la pàgina web i a la guia en format pdf.

 

Participació