Passos i devots inverteixen els papers en una processó estàtica a Manresa

La mesures contra el coronavirus obliguen a recloure els passos a l'interior de la Seu

Els passos manresans de Setmana Santa a l'interior de la Seu
Els passos manresans de Setmana Santa a l'interior de la Seu | Pere Fontanals
02 d'abril del 2021
Actualitzat a les 18:17h
A marxa lenta, com si els devots fossin els passos i els passos, aturats, els devots que veuen passar la processó. Les mesures contra el coronavirus han obligat les confraries a mostrar els passos a l'interior de la Seu, a la part est del temple, mentre que els devots desfilaven per un circuit tancat amb les bancades de missa en forma d'U. De fons, per megafonia, la música de dolor acompanyava la visita. Acompanyant els passos, els Armats de Manresa.

La basílica de la Seu viu una processó atípica, però si més no, en aquesta ocasió, els cristos i les verges han pogut ser mostrades, no com l'any passat, que l'esclat de la pandèmia ho va fer suspendre tot.

Al voltant del circuit, membres de les confraries esperen el cant de saetes a càrrec d'Encarnita Ferrete a partir de les 7 de la tarda i el relleu a l'orgue de Jordi Franch Parella, que interpretarà música d'acord a la diada, tot seguit.

Qui9 no hagi pogut veure l'exposició de passos en directe al temple, podrà seguir un ampli reportatge a les 12 de la nit pel Canal Taronja.
 

Vista parcial dels passos a la Seu. Foto: Pere Fontanals

 

Vista parcial dels passos a la Seu. Foto: Pere Fontanals