Junts per Sant Vicenç de Castellet s'absté en el 2n Pla de reactivació econòmica i social

La formació proposava ajuts a la restauració, comerços i autònoms de fins a 2.500 euros

Grup municipal de Junts per Sant Vicenç durant el ple
Grup municipal de Junts per Sant Vicenç durant el ple | JSVC
Redacció
01 d'abril del 2021
Actualitzat a les 12:10h
En el Ple d'ahir 31 de març de 2021, es presentava a aprovació per part de l'equip de govern de Sant Vicenç de Castellet (ERC-PSC-En Comú) el 2n Pla de reactivació econòmica i social. Aquest pla que era molt de continuïtat de l'anterior, i va permetre una entesa molt gran entre govern i oposició. No obstant, l'escull que va impedir aquest acord, fou que finalment els ajuts que proposava Junts per Sant Vicenç de Castellet a alguns dels sectors més afectats, restauració, comerços i autònoms, de 2.500 euros i 1.500 euros respectivament, no van ser acceptats per l'actual equip de govern, el qual va votar en contra de l'esmena que va ser presentada per Junts en aquest sentit.

El portaveu de Junts per Sant Vicenç de Castellet, Dani Mauriz, argumentava el posicionament del grup municipal a l'oposició pel fet "que eren els sectors més afectats durant la pandèmia" i que calia destinar "només un 8% més del romanent que es destinava en aquest pla, a aquests ajuts".

Mauriz manifestava al ple, que "si ja l'equip de govern vol destinar un 32% del romanent a aquest pla, un 8% més només suposa un esforç de quasi 100.000 euros, revertits en un dels sectors que generen més activitat i ocupació de la població, i a la vegada no deixa sense romanent el consistori. Si no utilitzem el romanent en aquesta situació tan dramàtica com la que estem vivint, quan ho farem?".

Junts per Sant Vicenç de Castellet lamenta que l'equip de govern de Sant Vicenç de Castellet no hagi volgut aprovar en aquest pla, aquests ajuts, "que són de molta importància en els temps que vivim, i que estaven ben lluny de la proposta inicial del tripartit santvicentí que era de 300 euros per a comerciants i 200 euros per a autònoms"