Reactivació

Sant Vicenç aprova un nou Pla de Reactivació Econòmica amb un pressupost de 353.000 euros

El consistori prioritzarà els plans d'ocupació propis amb la contractació temporal de nou persones en situació d'atur i augmentarà els ajuts directes per a comerciants, bars i restaurants i professionals autònoms

per Redacció, 1 d'abril de 2021 a les 11:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha aprovat en el marc del ple d'aquest dimecres el nou Pla de Reactivació, que dona continuïtat als ajuts aprovats l'any passat per fer front als efectes econòmics i socials de la situació de pandèmia. El consistori compta amb un pressupost inicial de 353.150 euros, aconseguit a partir del romanent de tresoreria un cop tancat l'exercici 2020, en què es prioritza la contractació temporal de nou persones en situació d'atur. El document ha estat aprovat amb els vots favorables de l'equip de Govern (ERC, PSC i En Comú) i l'abstenció de l'oposició (Junts).

Pla d'Ocupació

A través del Pla d'Ocupació de Sant Vicenç de Castellet, s'incorporaran un total de nou persones per cobrir tasques d'auxiliar administratiu, peó de manteniment, neteja de les dependències municipals, operari d'equipaments culturals, agent cívic i enginyer tècnic. Les contractacions seran fins a finals d'any, i compten amb una partida econòmica de gairebé 150.000 euros.

Ajuts vigents

El Pla de Reactivació Econòmica i Social manté les línies d'ajuts obertes l'any passat a través del programa ReiniciemSVC. En aquest sentit, es continuarà donant suport als professionals autònoms, comerços i bars i restaurants, amb una partida econòmica de 85.000 euros i amb aportacions directes de 600, 800 i 1.000 euros, respectivament. També es potencien les subvencions per aquelles empreses que contractin persones en situació d'atur i per als professionals autònoms, dues partides que es reforcen i passen de 10.000 a 20.000 euros, respectivament, i continuaran vigents els microcrèdits amb una partida de 40.000 euros. El consistori facilitarà nous vals de compra per gastar al comerç de proximitat i es continuaran oferint les beques per a la compra de llibres i material escolar i també per fomentar la pràctica de l'activitat esportiva.

Pel que fa a les bonificació de la taxa d'ocupació de la via pública, serà del 75% de maig a octubre per facilitar l'activitat dels bars i restaurants coincidint amb els mesos d'estiu. L'Ajuntament també manté el suport a les entitats per a l'adquisició d'equips d'autoprotecció, la programació de tallers de gestió emocional o el retorn de les quotes dels serveis i equipaments que s'han vist obligats a tancar durant els darrers mesos, com el gimnàs i les escoles bressol i de música.


Més novetats

A més, el Pla de Reactivació 2021 incorpora accions de formació, suport tècnic i assessorament per a les entitats per adaptar-se a les noves formes d'organització de les activitats culturals per complir amb les mesures sanitàries i de protecció. En paral·lel, el consistori demanarà la Targeta Moneder d'Impacte Social de la Diputació de Barcelona perquè les persones amb una situació més difícil tinguin l'oportunitat d'adquirir productes de primera necessitat amb aquest sistema dotat amb 9.500 euros.

 

Participació