Patrimoni

Sant Vicenç continua la rehabilitació de Castellet amb les obres a l'ermita, la casa de l'ermità i la torre

El consistori inicia els treballs de les fases 2, 3 i 6 del conjunt monumental que tindran una durada d'entre sis i nou mesos

per Redacció, 24 de març de 2021 a les 10:24 |
Obres al Castellet de Sant Vicenç | AjSVC
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha començat les obres per donar continuïtat a la rehabilitació integral del conjunt arquitectònic i històric de Castellet. Els operaris treballen en tres fases de manera simultània aprofitant el pressupost del propi Ajuntament i també dels fons europeus FEDER, gestionats a través del Consell Comarcal del Bages. La primera actuació, amb un cost de 232.000 euros, tindrà una durada de sis mesos i consisteix en la rehabilitació de l'estructura de l'ermita i els estudis arqueològics i històrics del temple.

Més actuacions


Les obres també inclouen les fases 3 i 6 de la reforma de tot el conjunt  amb la rehabilitació de la casa de l'ermità i la reforma de la torre, que esdevindrà un mirador obert al públic per poder observar tot l'entorn natural del municipi. Els treballs tindran una durada de nou mesos i compten amb el finançament dels fons europeus FEDER, gestionats a través del Consell Comarcal del Bages. El cost de les fases 3 i 6 és de 340.000 euros. Totes les actuacions que s'han començat a executar els darrers dies esdevenen les obres més importants del Pla director de rehabilitació integral de tot el conjunt històric, redactat l'any 2016.

Passos fets


Fins a l'actualitat, l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha desmuntat les construccions auxiliars a l'entorn de Castellet i ha consolidat el talús i tota la zona del camí de Ponent. El consistori redacta el projecte de la zona arqueològica del Castell, que es correspon a la fase 4, que permetrà localitzar, identificar i posar en valor les restes arqueològiques de l'antiga construcció medieval situada a la banda septentrional del turó de Castellet. 

El Pla director també preveu actuacions per recuperar el perímetre del recinte exterior del castell, reconstruir els petits murs a l'entorn de Castellet, rehabilitar el pati que hi ha entre la casa de l'ermità i la torre i urbanitzar els camins d'accés a tot el conjunt històric. 

 

Participació