El col·lectiu Peste Alta guanya el primer Premi Montepio d'àlbum infantil il·lustrat

Els contes havien d'anar adreçats a infants entre 3 i 6 anys i han d’estar relacionats amb el transport, la mobilitat o la conducció

Redacció
15 de març del 2021
Actualitzat a les 10:20h
Amb la finalitat de potenciar la creació literària per a nens i nenes, el Montepio va convocar el passat juliol del 2020, amb la col·laboració de Pagès editors, el primer Premi Montepio d'Àlbum Infantil Il·lustrat, que vol fomentar la solidaritat, el civisme, la igualtat de sexes i generacions, el respecte cultural i la sostenibilitat ambiental.

Un cop exhaurit el període de presentació de les propostes que optaven al premi el dia 31 de gener, l'organització del Premi va rebre vuit propostes diferents procedents d'arreu del nostre territori. El Jurat ha estat format per especialistes de la literatura infantil il·lustrada que han escollit per unanimitat el treball guanyador.

A pas de zebra, del col·lectiu Peste Alta, ha estat el guanyador del premi. Es tracta d'un treball que destaca per la qualitat de les seves il·lustracions i la coherència del guió, així com pels valors que transmet.

El premi té una dotació econòmica de 1.500 euros, i l'obra guanyadora serà publicada per l'editorial Pagès editors. La presentació de l'obra i la seva distribució està prevista a partir del dia 10 de juliol coincidint amb la celebració de Sant Cristòfol.

El col·lectiu Peste Alta és un grup d'il·lustradores sorgit durant el primer confinament per la pandèmia de Covid 19 davant la impossibilitat d'assistir a la fira anual d'il·lustració de Bolònia. Van decidir trobar-se per videoconferència per compartir el que estaven fent en aquells moments i allò va despertar en totes el desig de compartir projectes i dibuixar conjuntament. Aquest fou l'inici d'una extensa producció de creacions amb uns trets molt clars que caracteritzen l'esperit del col·lectiu i totes les seves propostes: el seu caràcter lúdic i col·laboratiu. 

D'aquí també el nom del col·lectiu, Peste Alta, en referència al joc de quan érem petites, i que representa el crit per a quedar salvada quan algú et perseguia. L'experiència compartida ens va "salvar" a totes del tedi del confinament, retornant-nos la il·lusió per dibuixar i fer-ho com més ens agrada: jugant, despreocupant-nos de l'excel·lència dels resultats i gaudint del procés. Desdibuixant els conceptes d'autoria i obra final. Deixant-nos sorprendre per les aportacions de totes, i per la llibertat i l'atzar en els resultats.