L'Arxiu Històric Fàbregas de Sant Vicenç entra en el Directori d'Arxius de Catalunya

L'arxiu, que conté documents originals des del segle XI, ja estava inclòs en el Cens-Guia d'Arxius d’Espanya i d’Iberoamèrica

Arxiu Històric Fàbregas, a Sant Vicenç de Castellet
Arxiu Històric Fàbregas, a Sant Vicenç de Castellet | AHF
Redacció
06 de març del 2021
Actualitzat a les 19:23h
L'Arxiu Històric Fàbregas, que actualment es troba a Sant Vicenç de Castellet, però que havia estat a Manresa, ha estat incorporat, finalment en la darrera actualització del Directori d'Arxius de Catalunya, el 23 febrer d’enguany, ja si inclou l’Arxiu Històric Fàbregas, amb els altres arxius institucionalitzats del Bages.

Aquesta inscripció regularitza el fet que aquest arxiu bagenc es trobava inclòs des de fa anys en el Cens-Guia d'Arxius d’Espanya i d’Iberoamèrica, del Ministeri de Cultura i d’Esports espanyol, però no ho estava en el corresponent a la Generalitat de Catalunya.

L'Arxiu Històric Fàbregas inclou l'arxiu patrimonial de la Casa Fàbregas de Manresa, del segle XVIII i de la família Fàbregas / Fàbrega de la Creu de Casserres (Barcelona). L'arxiu conserva documents originals des del segle XI fins a l'actualitat, i còpies autenticades de documents des del segle XII. És un arxiu de petits arxius, fons notaricoleccions documentals de diversos tipus.

L'Arxiu Històric Fàbregas es troba al carrer Mercè Rodoreda 7, de Sant Vicenç de Castellet i es pot visitar de dilluns a divendres de 4 a 8 de la tarda escrivint a [email protected].