Una vintena de joves extutelats acampen a la plaça Major de Manresa per demanar «un sostre digne»

També denuncien "persecució i control policial" constant quan es troben al carrer, amb "detencions arbitràries"

Acampada dels joves extutelats a la plaça Major de Manresa
Acampada dels joves extutelats a la plaça Major de Manresa | Pere Fontanals
07 de febrer del 2021
Actualitzat a les 21:52h
"Tenim quatre companys que dormen al carrer o en qualsevol racó que troben, que han passat per l'alberg, però que l'Ajuntament no els ofereix cap alternativa per tenir un sostre digne on viure", ha comentat Hatim, un dels joves extutelats que aquest diumenge a la tarda ha decidit acampar a la plaça Major de Manresa.

Aquests quatre joves extutelats sense casa i una quinzena llarga més han plantat les seves tendes de campanya a la plaça Major de Manresa, juntament amb altres activistes, i anuncien que no s'hi mouran fins que no trobin una solució a aquest problema que, en un moment o un altre, els ha afectat a tots ells. Al vespre hi havia set tendes de campanya i un seguit de mantes davant la porxada de l'Ajuntament.

Poc després de les 7 de la tarda, i aprofitant la presència de persones a l'acte diari de Música per la Llibertat, una de les noies de l'acampada ha llegit el manifest perquè pogués ser escoltat pels sobiranistes que es trobaven a la plaça.

A banda dels problemes d'habitatge, el manifest denuncia la "persecució i control policial" que pateixen els joves, obligats a passar-se el dia al carrer per la falta d'un habitatge confortable, "una persecució racial i racista", ha concretat. El manifest admet que "alguns d'aquests joves, que tenen uns passats molt durs, han caigut en la drogodependència i en la delinqüència", però també que han patit "violència policial, física i psíquica" i moltes vegades "imputacions falses".

En aquest sentit, també ha denunciat el cas d'un noi que la plataforma Al Noor va aconseguir, gràcies a un advocat, treure de la presó, i que al cap de pocs dies va ser detingut "sense motiu" per la Policia Nacional, que el va portar al CIE per a l'extradició cap al seu país".


L'acampada, que durant el vespre ha transcorregut amb total normalitat, ha tingut música, un caràcter festiu i ha celebrat una assemblea. Arran ha aprofitat l'avinentesa per penjar una pancarta gegant en el marc de la seva campanya "Sense casa, sense feina, sense por!".