VÍDEOS Militants de Vox llancen projectils contra la premsa en el seu acte a Manresa

El periodista de NacióManresa ha rebut l'impacte d'una poma i diversos tomàquets tot estan degudament identificat i ser fora de la línia d'enfrontament entre feixistes i antifeixistes

NacióDigital
07 de febrer del 2021
Actualitzat a les 16:43h
Un membre de Vox assenyala el periodista Pere Fontanals poc abans de llançar-li una poma
Un membre de Vox assenyala el periodista Pere Fontanals poc abans de llançar-li una poma | Pere Fontanals
Militants de Vox, que aquest diumenge havien muntat la paradeta a la plaça Major de Manresa i que es trobaven custodiats per una trentena llarga d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra, han llançat diversos projectils, en forma de tomàquets i pomes, contra el periodista de NacióManresa, Pere Fontanals, mentre cobria la informació i estava degudament identificat amb el braçalet de premsa, una de les quals l'ha impactat al braç mentre feia un vídeo.

D'hora al matí un nombrós grup d'activistes antifeixistes s'han concentrat a l'entorn de la plaça Major de Manresa davant l'anunci que Vox muntaria una paradeta a la cèntrica plaça de la capital del Bage,s i que a partir de migdia, el seu diputat al Congrés Juan José Aizcorbe, faria una compareixença davant la premsa -a la que no hi ha assistit cap mitjà-.


Moment en que una poma llançada per un membre de Vox impacta en Pere Fontanals

A mig matí, una vintena de militants de l'extrema-dreta han començat a muntar la parada de Vox en l'extrem de la plaça que dona al carrer del Bisbe, per on han arribat sota instruccions dels Mossos d'Esquadra que, amb una trentena d'antidisturbis ja havien separat les dues àrees. En aquell moment, els antifeixistes han entonat càntics i hi ha hagut intercanvi de retrets i insults, a l'espera que arribés el diputat.

Ja al migdia, amb l'arribada d'Aizcorbe, els antifeixistes han llançat ous, tomàquets i pomes i algun pot de fum a la parada, des de la mateixa plaça i també des d'alt, des d'un dels pisos buits de l'antiga Fonda de Sant Antoni, on havien entrat prèviament. L'episodi ha durat diversos minuts però sense que mai uns i altres s'acostessin al cordó policial i sense que els Mossos actuessin.


Un membre de Vox mostra el cul a càmera

Els ultres provocaven des de lluny, protegits per la policia i aprofitaven aquella verdura que no es trinxava amb la caiguda per tornar-la a llançar contra els antifeixistes. Tot i que com a mínim en tres ocasions l'han llançat expressament contra el periodista de NacióManresa que cobria la informació, que es trobava totalment fora de la zona de creuament de projectils i a qui els militants de Vox de la comarca ja havien identificat de lluny anteriorment.
 

Aspecte de la plaça Major aquest diumenge al matí. Foto: X. Ferrer



Antifeixistes celebren la retirada de Vox a Manresa


Membres de Vox llancen un tomàquet a Pere Fontanals


Pluja i intercanvi de projectils a la plaça Major