La Producció Nacional de Circ arribarà al Kursaal diumenge amb l'espectacle «Estat d'Emergència»

L'espectacle fa parada a Manresa en el marc de la gira que la Producció Nacional de Circ farà per una quinzena de teatres d'arreu del territori català

La Producció Nacional de Circ porta «Estat d'Emergència» al Kursaal
La Producció Nacional de Circ porta «Estat d'Emergència» al Kursaal | Promocional
Redacció
14 de gener del 2021
Actualitzat a les 16:43h
Estrenat el juliol passat dins del marc del Festival Grec de Barcelona, l'espectacle Estat d'Emergència viatja pel territori per promoure i donar suport a la creació circense actual de mitjà/gran format vinculada a creadors i artistes de Catalunya. Després de passar per Figueres Olot, Badalona, Lleida i Vilafranca, la gira fa parada a Manresa aquest diumenge, 17 de gener a la sala gran del Teatre Kursaal, a les 18h. 

Es tracta d'una peça de gran format escènic amb artistes emergents, dirigida per Joan Ramon Graell i la producció executiva a càrrec de La Persiana, que té com a objectiu principal visibilitzar, compartir i apropar el circ al públic, en el marc del Pla d'Impuls del Circ 2019-2022.
  
Aquest espectacle està pensat per mostrar, a través del circ, com veuen el món i com s'enfronten als problemes d'un planeta a punt de col·lapsar-se els i les joves artistes d'avui, i que ha acabat creant-se... en plena emergència sanitària. No ha estat fàcil, però en circumstàncies difícils i molt poc habituals,  Estat d'Emergència  s'ha convertit en una realitat. De fet, la pandèmia ha acabat afegint-se a la llarga llista de crisis a les quals s'enfronten també els i les artistes: des del col·lapse ecològic fins a l'auge del feixisme o la crisi de l'habitatge.
  
Les entrades per a l'espectacle Estat d'emergència tenen un preu de 12 euros (10 € amb el carnet Galliner, per a majors de 65 anys, i 6 euros per als menors de 25 anys) i es poden comprar a les taquilles del Kursaal (de dimarts a dissabte d'11 a 13h i de 18 a 20h), per internet a www.kursaal.cat o una hora abans de l'espectacle.

Durant l'espectacle s'aplicaran les mesures recomanades per les autoritats sanitàries, amb una reducció de l'aforament i l'ús de mascareta durant tota la funció.

La gira de la PN de Circ continuarà a Sabadell, Vic, Vilanova i la Geltrú, Sant Cugat del Vallès, Palma de Mallorca, Tortosa, Viladecans, Girona, Reus i, per finalitzar, Santa Coloma de Gramenet.
 
El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Grec Festival de Barcelona coprodueixen aquesta primera Producció Nacional de Circ com un projecte de país que s'integra dins les mesures establertes en el  Pla d'Impuls del Circ 2019-2022  que impulsa el Departament de Cultura en col·laboració amb l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC). La producció que compta amb el suport de La Vela de l'Estruch de l'Ajuntament de Sabadell i la complicitat dels grans equipaments escènics municipals de Catalunya.