EL BAXI Manresa perd contra el Barça i no serà a la copa (76-99)

Eulis Báez s'ha retirat coix al primer quart i no ha tornat a jugar

El BAXI Manresa no ha tingut opcions contra el Barça
El BAXI Manresa no ha tingut opcions contra el Barça | J. Alberch
09 de gener del 2021
Actualitzat el 10 de gener a les 0:18h
Les càbales s'han acabat. El BAXI Manresa no serà a la copa del rei després d'una clara derrota contra el Barça. Els bagencs no han anat per davant en cap ocasió i només han tutejat el seu rival als minuts inicials del segon quart quan s'han col·locat 21-22. La derrota i la no classificació per a la copa no ha estat la pitjor notícia. Eulis Báez s'ha retirat coix al primer quart i no ha tornat a jugar. Caldrà veure quin és l'abast de la lesió d'un jugadors que als darrers temps ja ha patit diversos contratemps. Martynas Sajus i Matt Janning han estat els més destacats al conjunt manresà. El nord-americà sembla cada dia més acoblat.

Dani Pérez, Rafa Martínez, Juan Pablo Vaulet, Eulis Báez i Scott Eatherton han estat els cinc titulars al BAXI Manresa. Per part blaugrana, han començat Nick Calathes, Cory Higgins, Álex Abrines, Sergi Martínez i Artem Pustovyi. El grec Calathes ha sumat quatre punts seguits pel cantó blaugrana. Eatherton ha tret el zero del caseller local. Però l'equip visitant seguia més encert i Higgins feia mal en atac (2-8, minut 4). El BAXI Manresa no estava gens fi. Bona mostra en són les sis pilotes perdudes pels locals als primers cinc minuts de joc. Poc després, Báez es retirava visiblement coix cap a la banqueta i necessitava atenció mèdica. Pedro Martínez ha començat amb les habituals rotacions sense que això canviés la dinàmica del partit (13-22, minut 10).

El BAXI Manresa ha reaccionat al començar el segon quart. Un parcial de 8-0 acostava els bagencs (21-22, minut 12). Sarunas Jasikevicius esbroncava de valent els seus jugadors i fins i tot ha llançat la pissarra amb força contra el terra del Nou Congost. Pustovyi ha donat aire al Barça amb quatre punts seguits. En aquesta ocasió, els bagencs no s'han desenganxat del partit. Jugadors sortits de la banqueta com Martynas Sajus, Jonathan Tabu i Matt Janning sumaven pel seu equip. Els visitants es mantenien al capdavant. Però el partit era diferent al que hi havia al primer quart. Els manresans eren capaços de tornar les envestides rebudes. Fins que el tram final de període dues bones accions del Barça han col·locat el partit a una distància superior a la que hi havia al minut 10 (38-49).

Els dos equips s'han mostrat desencertats tornant dels vestidors. L'equip bagenc no era capaç d'aprofitar les oportunitats que tenia per acostar-se al Barça. I això mai acostuma a ser un bon símptoma. El BAXI Manresa ha passat de la possibilitat d'acostar-se al seu rival a tenir un nou màxim desavantatge (43-58, minut 24). Pedro Martínez ha demanat temps mort. Els manresans han semblat reaccionar tímidament amb quatre punts de Vaulet. Jasikevicius no volia que el partit se li compliqués i també ha demanat minut. En aquesta ocasió, l'esbroncada ha estat menys sonora. El lituà ha aconseguit el seu objectiu. En bona part, gràcies a Kyle Kuric. A manca de jugar-se el darrer quart, les opcions del BAXI Manresa de ser a la copa quedaven en mans d'una remuntada heroica (57-73).

I la remuntada no ha arribat. Ben aviat, els manresans s'han vist 20 punts a sota. A més, Rafa Martínez era exclòs en rebre una segona tècnica. L'objectiu ja no era competir pel resultat. Es tractava de no acabar amb massa males sensacions i que el resultat no fos massa engruixit. La màxima renda en contra del BAXI Manresa ha arribat als 26 punts (63-89, minut 37). Pedro Martínez ha donat minuts a Yankuba Sima al tram final. El gironí ha respost amb 8 punts i una esmaixada plena de força en escassament tres minuts. Al final, 76-99. La copa haurà d'esperar.

Incidències: Fernando Calatrava, Cristóbal Sánchez Cutillas i Juan de Dios Oyón han estat els àrbitres del partit. Aquest darrer ha substituït Rafael Serrano que no s'ha pogut desplaçar a Manresa per culpa de la meteorologia. Rafa Martínez ha estat desqualificat en rebre dues tècniques.