L'institut Lacetània utilitza l'art per sensibilitzar contra la violència de gènere

Aquests darrers dies del primer trimestre s'han dut a terme diferents accions artístiques liderades pels propis alumnes, en les què també han tractat el maltractament animal

Una mostra d'art contra la violència domèstica
Una mostra d'art contra la violència domèstica | INS Lacetània
Redacció
23 de desembre del 2020
Actualitzat a les 15:06h
L'institut Lacetània de Manresa ha tancat el primer trimestre del curs 2020-2021 amb diferents accions per sensibilitzar a tota la comunitat educativa sobre els problemes de la violència de gènere. Les accions han estat liderades pel departament de Visual i Plàstica i els seus propis alumnes i s'han manifestat a través de diferents expressions artístiques.

L'institut ha acollit l'exposició Posa't al meu lloc, un treball ideat per alumnes de quart d'ESO que convida l'espectador a canviar el seu rol habitual i, en el cas dels nois, posar-se a la pell de les noies que pateixen situacions d'indefensió o desigualtat i, en el cas de les noies, mirar d'entendre la pressió que reben els nois per comportar-se segons els patrons masculins dominants. A més, per tots els passadissos de l'institut s'han repartit un seguit de frases en forma de preguntes, extretes de situacions quotidianes que viuen tant nois com noies, amb l'objectiu de fer reflexionar sobre els models que volem en la nostra societat.

D'altra banda, i seguint les mateixes directrius, l'institut Lacetània ha celebrat una nova edició de la Setmana contra el maltractament animal, una proposta que, a través de diferents activitats i accions artístiques, convida els alumnes a pensar sobre quina és la nostra relació de convivència amb la resta d'éssers vius.