Càritas fa un balanç positiu dels primers mesos d'obertura de la botiga Moda Re- a Manresa

El comerç va obrir a la carretera de Vic el passat mes de febrer i va crear tres llocs de treball d'inserció social fomentant el consum de roba usada per fer-lo més ètic i sostenible

Inauguració de Moda re- a Manresa
Inauguració de Moda re- a Manresa | Pere Fontanals
Redacció
15 de desembre del 2020
Actualitzat a les 10:02h
El 12 de febrer, Càritas diocesana de Vic va inaugurar una botiga de Moda Re- a Manresa per crear tres llocs de treball d'inserció social i fomentar el consum de roba usada per fer-lo més ètic i sostenible. Quan es complirà el seu primer exercici des de l'obertura, Càritas fa una valoració molt positiva del seu funcionament.

Durant el primer mes de funcionament ja es va poder apreciar la molt bona acollida que tenia el projecte entre els consumidors de Manresa i comarca.

Amb la primera onada de la pandèmia i el confinament, la botiga va estar tancada, de forma que tan sols va poder obrir 12 dies de març i 12 de maig (i tot l'abril tancat). Quant les autoritats ho van permetre, la botiga va obrir amb totes les mesures de seguretat: aforament limitat, presa de temperatura a l'entrada, mascareta obligatòria, i neteja de mans obligatòria amb hidrogel a l'entrada, així com tractament higiènic especial de la roba. Aquestes mesures són supervisades directament per les treballadores de la botiga.

En aquest temps que ha passat des de la reobertura, la botiga ha prestat un servei essencial oferint roba de qualitat a uns preus molt assequibles, i oberta a tot tipus de públic. Un indicador d'aquest eixamplament dels perfils de clients ha estat el creixement de les vendes que, malgrat ser imports reduïts, es paguen amb targeta. En el moment del tancament de l'exercici del mes de novembre Càritas assegura que s'ha complert el 95% en la previsió de creixement de les vendes que es van fer en el pla de negoci elaborat abans de la seva obertura.

Les activitats d'inserció sociolaboral que promou Càritas diocesana a través de la seva empresa d'inserció Treball Digne, tenen una finalitat principalment social i ambiental, però com qualsevol empresa d'inserció, han de preveure la seva sostenibilitat econòmica en un temps raonable, com a totes les activitats econòmiques.

En aquest sentit Càritas es mostra molt satisfeta perquè el compromís i la professionalitat de les tres persones contractades, amb el suport de les professionals i voluntàries de Càritas Manresa i de Càritas diocesana de Vic, estan fent possible la continuïtat d'un projecte social de gran importància. També reconeix el suport de la Fundació Formació i Treball de Càritas diocesana de Barcelona i la cooperativa Moda Re- que formem les 38 Càritas diocesanes de tot l'Estat i les respectives empreses d'inserció implicades en el projecte.

El comerç està situat a la Carretera de Vic 25.