Càritas engega la campanya de Nadal i de Cors Solidaris per cobrir les necessitats d'«ara i aquí»

Els Cors Solidaris de xocolata es podran comprar a 2 euros en diferents comerços i establiments de Manresa

Xavier Serrano i Fina Farrés amb els Cors Solidaris
Xavier Serrano i Fina Farrés amb els Cors Solidaris | Càritas
Redacció
03 de desembre del 2020
Actualitzat a les 12:01h
Aquest Nadal arriba, però no per a tothom. La pandèmia ha fet que 1 de cada 5 persones, aquest any, no puguin tenir unes bones festes. Ni tan sols no les podran celebrar. Perquè a Catalunya, més del 30% de les famílies no tindran una llar digna on celebrar aquestes festes. I més de 280.000 persones ni tan sols no podran comprar aliments per al dia de Nadal. I més de 360.000 persones passaran al 2021 en absoluta soledat. És, per aquest motiu, que totes les Càritas de Catalunya s'han unit per llançar una campanya perquè Nadal arribi a totes les llars.

Càritas Arxiprestal de Manresa ha presentat la campanya de Nadal i de Cors Solidaris, amb la seva directora, Josefina Farrés, i el locutor i fotògraf Xavi Serrano, que ha manifestat el suport a la tasca social que fa Càritas, i ha fet una crida a tothom a col·laborar-hi. Ha llegit dues poesies adients a aquestes dates.

Càritas ha volgut fer la roda de premsa davant de l'escultura de l'Acollida, a la plaça Fius i Palà, que és una de les activitats que fa Càritas per atendre les persones. Un camí que comença per l'acollida, per seguir després amb l'acompanyament, la formació, l'ajuda, i la inserció social i laboral, treballant perquè les persones puguin viure en unes condicions dignes.

Cada vegada hi ha més persones que truquen a la porta de Càritas. L'any passat van ser quasi un miler de persones de prop de 600 famílies, i ara en són moltes més.
Càritas ajuda moltes persones i famílies, una feina necessària i positiva. Els preocupa que no podem resoldre totes les mancances i les creixents desigualtats. La solució definitiva ha de venir d'un canvi social de fons, estructural. Perquè la justícia social necessita una economia al servei de les persones i del bé comú.

Les necessitats, però "són ara i aquí", i per això Càritas demana aportació com a donatius o com a voluntariat. Nadal és un temps favorable per a la trobada, per estendre ponts de solidaritat. Aquests dies, els valors que sostenen la dignitat de la consciència humana, emergeixen amb força.

"Cada gest compta" és una invitació a col·laborar, a participar, a sumar totes les bones intencions de les persones perquè es converteixin en accions de solidaritat, de compromís, i de generositat. La suma de cada gest i de tots els gestos de les persones és capaç de transformar i de contagiar esperança i solidaritat.

Aquest any Càritas Manresa posarà a la venda com altres anys, els Cors Solidaris de xocolata al preu de 2 euros, que es podran comprar en diferents comerços i establiments. Un petit regal solidari.

Per fer aportacions econòmiques a Càritas es pot consultar a caritasmanresa.cat.