Una tala massiva d'arbres deixa l'entorn de la Noguera i la riera de Rajadell desolada

Meandre ha informat d'aquesta actuació als Agents Rurals, a l'ACA i al centre de propietat forestal

El paisatge, abans i ara
El paisatge, abans i ara | Meandre
Redacció
29 de novembre del 2020
Actualitzat el 30 de novembre a les 9:45h
L'entitat Meandre ha emès un comunicat on denuncia la tala desmesurada de roures i alzines que ha realitzat una empresa d'explotació forestal a l'entorn de la Noguera i la riera de Rajadell, després de rebre molts correus informant de la situació i fer-ne una inspecció visual per membres de l'entitat i experts en gestió forestal.

Meandre exposa que la empresa d'explotació forestal contractada per la propietat, ha efectuat una tala desmesurada de roure i alzines i altres espècies , algunes de gran port, de les franges de bosc de ribera que voregen els camps de la Teula i del Forn en zona de domini públic hidràulic. També que el camí de l'Itinerari de la riera de Rajadell i Natura i Modernisme ha quedat arrasat en el tram del camp de la Teula.

Meandre no pot entendre el motiu de la tala d'arbres centenaris si no és pel guany que comporta la venda de la fusta de roure i alzina per part de l'empresa rematant.


Per això ha demanat a la propietat que aturi l'execució del Pla Forestal si és que està redactat i no creuen que l'agència Catalana de l'aigua (ACA) tingui constància d'aquesta actuació, més i quan s'han talat arbres de la riba a pocs metres de la llera de la riera.

Meandre ha informat d'aquesta actuació als Agents Rurals, a l'ACA i al centre de propietat forestal (CPF) i fan tot el possible perquè la tala i es reposi el que s'ha perdut.