Crisi de les mines

Iberpotash anuncia un ERO de 110 treballadors a la mina de Súria

CCOO recorda que es tracta de la mina que ha de garantir el futur de l'activitat de l'explotació que l'empresa té a la Catalunya Central

per Redacció, 23 d'octubre de 2020 a les 20:23 |
Cinta transportadora de sal a la mina de Súria | Estefania Escolà
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La direcció d'Iberpotash ha corroborat aquest divendres a la tarda que presentarà un ERO per acomiadar 110 treballadors a la mina de Súria. Aquest anunci ja l'havia avançat el passat 1 de setembre juntament amb el pla de viabilitat de les mines, però llavors parlava de jubilacions anticipades i baixes voluntàries. CCOO d'Indústria de Catalunya rebutja totalment aquest expedient i insta la direcció d'Iberpotash a fer marxa enrere en les seves intencions.

CCOO considera inadmissible aquesta decisió, ja que no només es tracta de la mina que ha de garantir el futur de l'activitat de l'explotació que l'empresa té a la Catalunya Central, i on a més hi ha un elevat nombre de subcontractes que operen.


CCOO denuncia que amb aquesta decisió, el grup ICL pretén retallar costos a les mines d'Iberpotash, a costa de retallar la plantilla fixa i precaritzar les condicions laborals de les persones que hi treballen.

 

Participació