VÍDEOS Així es van trobar l'edifici ocupat els joves que volen desallotjar del Barri Antic, i així l'han deixat ara

Els quinze joves, vuit dels quals exmenors tutelats, estan amenaçats de desnonament per part de l'Ajuntament

VÍDEOS L'edifici abans i l'edifici després
VÍDEOS L'edifici abans i l'edifici després | Cedida
19 d'octubre del 2020
Actualitzat el 20 d'octubre a les 8:03h


Aquest dilluns al matí vencien les 72 hores que l'Ajuntament de Manresa havia donat a quinze joves, vuit d'ells exmenors tutelats, perquè abandonessin la casa on viuen i que van ocupar ara fa dos anys al carrer Ignasi Balcells, 15, de la capital del Bages. L'informe tècnic de l'Ajuntament per fer-los fora és que l'edifici no té cèdula d'habitabilitat i té mancances que els podrien posar en perill.


L'edifici que van ocupar consta de vuit pisos i està pràcticament acabada la seva construcció. En el seu moment, l'empresa promotora va deixar acabats per fer a l'interior de l'immoble que, majoritàriament, té vidres a totes les seves finestres, però que no té els acabats de cuina, com les campanes extractores de fum, i tampoc la connexió a l'electricitat que els joves han punxat del subministrament general. També hi ha un ascensor que no funciona, però que té totes les portes tancades. L'edifici té un comptador social d'aigua, "que paguem quan toca", i lavabos.

De fet, quan els primers joves que van ocupar l'edifici hi van entrar, es van trobar la deixadesa d'anys acumulada, tant pel que fa a brutícia com a unes instal·lacions deixades estar o destrossades per ocupadors ocasionals. Poc a poc els nous ocupants van anar arreglant l'immoble per viure-hi amb unes mínimes condicions d'higiene i seguretat.

En aquests dos vídeos es pot veure com es van trobar l'immoble i com està ara, després d'haver-ho habilitat.