ordenances fiscals

Sant Vicenç bonifica el 50% de l'IBI als habitatges que es destinin a lloguer social i no puja cap impost

L'Ajuntament congela impostos i taxes, i introdueix descomptes del 50% de la quota de l'IAE a les noves activitats econòmiques

Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet | AjSVC
per Redacció, 19 d'octubre de 2020 a les 11:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha aprovat les ordenances fiscals de l'any 2021 en el marc del ple extraordinari celebrat aquest divendres al vespre. Les ordenances han estat aprovades amb el suport de l'equip de Govern (ERC, PSC i En Comú) i els vots en contra de l'oposició (Junts). La principal novetat és la introducció de la bonificació del 50% de l'impost de béns immobles (IBI) per a les persones propietàries d'habitatges destinats a lloguer d'habitatge amb renda limitada, d'acord amb la nova normativa catalana d'aplicació en la matèria. L'any vinent també s'aplicarà un recàrrec del 50% sobre els habitatges desocupats un cop es disposi del cens d'habitatges que s'està elaborant en l'actualitat. Aquestes actuacions busquen la sortida de pisos buits al mercat de lloguer, un dels greus problemes d'habitatge que pateix la població, conseqüència del boom immobiliari.

Afavorir l'activitat econòmica


L'Ajuntament també pretén afavorir l'activitat econòmica i proposa una bonificació del 50% de la quota de l'impost sobre activitats econòmiques (IAE) a les noves activitats durant dos anys. L'IAE també comptarà amb una bonificació del 25% per a les empreses que augmentin la plantilla de professionals amb contracte indefinit un 10% de mitjana.

Mantenir la pressió fiscal


Amb la voluntat de mantenir la pressió fiscal i preservar uns serveis públics de qualitat l'Ajuntament ha aprovat la congelació de la majoria d'ordenances. L'Impost sobre béns immobles es manté sense canvis, de la mateixa manera que l'impost d'activitats econòmiques i l'impost de vehicles de tracció mecànica.

Nou Carnet Cultural SVC

Una de les altres novetats de les noves ordenances fiscals vigents per a l'any 2021 és la creació del nou Carnet Cultural, que es planteja per fidelitzar el públic als espectacles programats al municipi i que serà gratuït. Tots els veïns i veïnes que disposin de l'abonament tindran un descompte de 2 euros en els preus de cada espectacle. Finalment, es proposa una nova ordenança fiscal que regularà la prestació dels serveis derivats de la utilització de material propietat de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, amb bonificacions i exempcions per a comerços, bars, restaurants, partits polítics i centres educatius.

 

Participació