L'hospital de Sant Andreu reobre una zona d'aïllament per a pacients amb Covid-19

El condicionament d'aquest espai ha de permetre descongestionar l'hospital de Sant Joan de Déu, que ha vist incrementar el nombre de pacients amb coronavirus els darrers dies

Una professional de Sant Andreu Salut desinfecta una habitació després que ja no tingui pacients Covid-19
Una professional de Sant Andreu Salut desinfecta una habitació després que ja no tingui pacients Covid-19 | SAS
NacióDigital
14 d'octubre del 2020
Actualitzat el 15 d'octubre a les 9:25h
A partir d'aquest dijous està previst que l'hospital de Sant Andreu de Manresa torni a tenir pacients amb Covid-19. Entre ahir dimarts i avui dimecres, el centre ha realit­zat les gestions necessàries per alliberar la Unitat de Cures Pal·liatives que, a partir de demà, quedarà convertida en una Unitat d'Aïllament per a pacients amb Covid-19, amb 14 llits en total. L'hospital ha dissenyat, igualment, els circuits i protocols espe­cífics per evitar contagis. 

La reobertura d'una unitat d'aïllament per a pacients amb coronavirus dins de l'Hos­pital de Sant Andreu ha d'ajudar a descongestionar l'hospital de Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia, que els darrers dies ha vist com s'incrementava el nombre d'in­gressats per Covid-19

Malgrat que les derivacions d'Althaia cap a l'hospital de Sant Andreu estan previstes per aquest dijous, no se sap amb certesa quants pacients s'arribaran a traslladar, ja que la vaga del transport sanitari podria dificultar l'operació. 

Pel que fa al perfil de pacients que arribaran a Sant Andreu procedents d'Althaia, es tracta de persones d'edat avançada, positives de Covid-19. Recordem que a l'Hos­pital de Sant Andreu va tenir pacients amb Covid-19 fins el 30 de juny passat, quan l'última persona ingressada per coronavirus va donar negatiu al PCR.