Política

Confluència Jove, la branca jove d'En Comú Podem, s'organitza al Bages

Entre les seves finalitats, reivindicar i lluitar per la justícia social, el feminisme, els drets de les persones LGTBI+ i l'ecologisme

per Redacció , 8 d'octubre de 2020 a les 09:01 |
Nucli impulsor de Confluència Jove al Bages | CJ
La Laura, el Pol, l'Arnau i la Marta, els impulsors de Confluència Jove al Bages, s'identifiquen com "joves d'esquerres, progressistes, que apel·len a la pluralitat d'idees, la diversitat, a la política de consens i de diàleg", que, constaten que "a vegades es troba a faltar a les institucions". A més, reivindiquen el municipalisme com "un pilar fonamental a defensar" a partir del qual la ciutadania s'empodera i s'enforteix el vincle amb les institucions. Necessiten, argumenten, "que les joves i els joves puguem prendre decisions a nivell més proper possible per a poder fer canvis a gran escala".

Així, Confluència Jove, diuen "vol ser un espai de trobada per els i les joves d'esquerres bagencs que vulguin construir una societat millor i més justa tot tenint present que el més important és tenir garantits els drets bàsics i enfortir els pilars que sustenten el dia a dia de la gent", lluitant des de la base, participant i donant suport als moviments socials i populars que són "imprescindibles com a motor de canvi de la societat" 


Entre els seus reptes més immediats, ja que entenen que "són d'interès i de necessitat per a tots els joves del territori" treballaran entre d'altres per la defensa d'una bona xarxa de transport públic tenint en compte no només els desplaçaments cap a la capital barcelonina sinó també entre els municipis, la millora de l'accés a l'habitatge tot potenciant el seu parc públic i el lloguer social així com l'aposta de models de llar alternatius. Recalquen també la defensa cap al treball digne i el foment de sectors on manquen oportunitats laborals com el de la indústria o els serveis. Cal fomentar la formació professional dual que permetin als joves formar-se combinant la part teòrica i pràctica tot enriquint-los i permetent-los experimentar si se senten còmodes i els agrada allò que estan aprenent. Aposten entre d'altres per la formació professional com a mètode d'incorporació als llocs de treball. 

Finalment, expressen "la voluntat de treballar i lluitar no només per a la millora dels drets de les persones joves sinó també la necessitat de cuidar de totes les persones i en especial de les més grans". Lamenten –diuen- "el patiment de la gent gran per el que els està tocant viure amb la pandèmia de la Covid-19" i defensen que els joves són claus per construir una societat futura que repensi els sistema de cuidar tant pel que fa el sistema de salut i de les residències, algunes de les quals han quedat totalment desateses en plena pandèmia, com pel que fa el sistema de benestar social i ajudes. 


Segons ho expressen els joves de la Confluència "les victòries del futur són les lluites del present" i "la victòria" entesa com a la millora de les condicions de vida, creuen que només arribaran "si les persones joves s'impliquen" en allò que els afecta de manera més indirecta per aquest motiu, es proposen també, treballar per un "pacte intergenaracional" per a que "totes i tots tinguem l'edat que tinguem puguem viure amb dignitat al llarg de la vida". 

 

Participació