VÍDEO Gaudeix de l'«Omnipresent» que Berni Puig va pintar a l'església de Penelles

L'església nova de Sant Joan Baptista de Penelles, a La Noguera, mostra un mural de gran format realitzat per l'artista visual

L'obra de Berni Puig a l'església de Penelles
L'obra de Berni Puig a l'església de Penelles | Konvent
Redacció
15 d'agost del 2020
Actualitzat a les 19:07h

L'artista visual bagenc, Berni Puig, ha editat un vídeo per fer arribar la seva obra Omnipresent i el missatge que representa a tothom a través de la pantalla. Tal i com va informar NacióManresa a finals de juliol reobria portes l'església nova de Sant Joan Baptista de Penelles, a La Noguera, amb un mural de gran format de Puig. Poc després obria les portes als fidels i als curiosos.

Omnipresent és una reinterpretació pictòrica del mapa de Penelles i el territori que l'envolta que ocupa tots els murs interiors de l'església parroquial. Des d'una visió zenital, l'artista ha volgut homenatjar el territori agrícola, els i les treballadores i cultivadores de la terra i la seva història. Així, cada paret de l'església intervinguda correspon a un fragment diferent del mapa, on es poden identificar els límits dels diferents camps de conreu, el canal i les petites edificacions que es troben al territori. L'obra resultant és un mosaic de colors únic i original que explica com els i les habitants i veïnes de Penelles han intervingut a la zona al llarg dels anys.

El projecte, coordinat per l'Ajuntament i el festival Gargar, s'ha finançat amb una subvenció pública destinada a la rehabilitació de l'església i amb aportacions econòmiques dels i les habitants del poble. L'acte inaugural se celebrarà durant el mes d'agost en el marc del Festival Gargar. Durant l'acte, sonarà en directe la música de Bru Ferri i Valentina Risi i es recitarà un text inèdit del poeta i escriptor Martí Sales.

Berni Puig (Manresa, 1990) és artista visual. En les seves obres, usa les geometries i els colors primaris per crear composicions que busquen el límit entre la figuració i l'abstracció, amb l'objectiu que sigui l'espectador qui acabi de completar l'obra a partir de la imaginació, el joc o la interacció amb la peça artística. L'artista forma part de l'equip del Centre Cultural i Artístic Konvent de Cal Rosal (Berguedà), un espai creatiu que dóna vida al patrimoni industrial en desús i acull artistes i projectes de tot el món. El fet de viure i crear allunyat de la ciutat, l'ha portat a interessar-se i reivindicar la cultura i les intervencions artístiques en el món rural.