Arriba a la Papasseit «La vastitud», el tercer recull de contes de LaBreu Edicions escrits al Delta de l'Ebre

Albert Pijuan, Lucia Pietrelli i Adrià Pujol seran aquest divendres al vespre a la llibreria per presentar el tercer recull de contes sobre les terres de l'Ebre

Albert Pijuan, Lucia Pietrelli i Adrià Pujol
Albert Pijuan, Lucia Pietrelli i Adrià Pujol | Arxiu particular
Redacció
04 de febrer del 2020
Actualitzat a les 9:15h
Albert Pijuan, Lucia Pietrelli i Adrià Pujol, els tres autors de La vastitud, seran aquest divendres al vespre a la Papasseit per presentar el tercer recull de contes fruit d'una estada a les terres de l'Ebre.

Amb la premissa d'escriure un relat ambientat a les terres de l'Ebre, LaBreu edicions posa a prova, des de fa 3 anys, als seus autors: els envia una setmana al seu "laboratori perifèric" de l'Aldea, al Delta de l'Ebre, per a obligar-los a canviar d'espai i sacsejar, així, el seu esperit creatiu.

D'aquest experiment que es consolida n'han sortit ja tres volums: La recerca del flamenc (Joan Todó, Jaume C. Pons Alorda i Sebastià Portell, 2015), Cremen cels (Míriam Cano, Martí Sales i Antònia Vicens, 2017) i el recent sortit del forn La vastitud (Albert Pijuan, Lucia Pietrelli i Adrià Pujol, 2019).

A La vastitud, els tres autors instal·lats davant d'un horitzó infinit, componen tres relats al llindar de l'obsessió, que els encaminen cap a soledats futures.

Albert Pijuan (Calafell, 1985) ens porta al dia en que el primer home viu a la lluna on, acompanyat de robots altament sofisticats, dubta de la veracitat de la història.

Pijuan és llicenciat en Ciències Polítiques i Filosofia. Ha publicat i estrenat una vintena de peces teatrals, així com llibres d'altres gèneres, és traductor d'autors com Evelyn Waugh i treballa com a professor d'escriptura al Laboratori de Lletres de Barcelona.

Lucia Pietrelli (Candelara, Itàlia, 1984) ens aboca a la vida d'una filla condemnada a rondar entre una vida estàtica als arrossars i una mare que li fa de mirall. Pietrelli va estudiar literatura entre Pisa, Madrid i Barcelona i ara fa set anys que viu a Mallorca. Ha publicat sis títols de poesia i quatre novel·les.

Adrià Pujol (Begur, 1974) abandona a tres forasters en aquest gran sud, amb la missió d'exterminar la plaga del cargol poma. El paisatge infinit s'apodera d'ells fins que sembla que l'únic desenllaç possible sigui la fugida.

Pujol és antropòleg i escriptor. Ha estat docent a la Universitat de Barcelona i a ELISAVA i actualment ho és a l'Escola Bloom de Barcelona i a l'Aula d'Escriptura de Girona. Ha publicat novel·les, biografies, contes i dietaris i actualment col·labora a El País i al Diari de Girona.

Per a la presentació, que tindrà lloc aquests divendres 7 de febrer a 2/4 de 8 del vespre a la Llibreria Papasseit de Manresa (C/Barcelona, 25), comptaran amb la companyia de l'editora Ester Andorrà i el periodista Albert Blayà. L'acte serà, com sempre, d'entrada gratuïta i obert a tothom.