Les caputxines oferiran visites guiades a l'exposició «De mar i muntanya, el paisatge català»

L'historiador de l'art Ovidi Cobacho comentarà les visites que tindran lloc durant el cap de setmana

Inauguració de l'exposició a les Caputxines
Inauguració de l'exposició a les Caputxines | P379
Redacció
23 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 19:05h
Els proper cap de setmana, el convent de les caputxines de Manresa oferirà unes visites guiades a l'exposició De mar i muntanya, el paisatge català que inclourà l'accés al claustre del monestir, on podran contemplar-se els seus capitells gòtics del segle XV. 

Després de la seva inauguració, el passat 3 d'octubre, més de dues-centes persones han visitat la mostra comissariada per Marta Payàs, una exposició que acull prop de quaranta obres de vint-i-set paisatgistes catalans. Entre aquests, hi destaquen alguns reconeguts pintors de la Catalunya Central, com ara el berguedà De Soto, el solsoní Tomàs Boix o els manresans Ramon Salisi i Miquel Torra, entre d'altres. Al seu torn, la mostra també reivindica les obres de grans paisatgistes actius a Catalunya el passat segle, com Josep Ariet, Albert Muñoz, Planas Doria, Selvaggio Mancini o Joan Serra Melgosa, treien a la llum un valuós conjunt de quadres provinents tots ells de col·leccions privades. Entre les diferents sales que integren l'exposició, n'hi ha una dedicada íntegrament a temàtica montserratina, així com nombrosos paisatges d'emblemàtics racons del litoral català. 

Els propers dissabte i diumenge, a 2/4 de 12 del matí, l'historiador de l'art Ovidi Cobacho Closa oferirà una visita comentada a l'exposició que també domarà accés al claustre del convent, on l'abadessa Pilar Lumbreras rebrà els visitants i els farà cinc cèntims de la història d'aquest històric monestir manresà. Les vistes són d'accés lliure i no cal efectuar cap reserva prèvia. 

L'exposició també podrà visitar-se lliurement fins el proper dia 3 de novembre, els divendres i dissabtes a la tarda (de 6 a 8h) i els dissabtes i diumenges al matí (de 10 a 1h).