Sant Vicenç de Castellet aixeca la barrera i engega motors amb la Fira del Vapor

L'edició d'enguany està dedicada al 160è aniversari de l'arribada del Ferrocarril del Nord al poble

La Fira del Vapor de Sant Vicenç se centra, sobretot, en l'aniversari de l'arribada del tren al poble
La Fira del Vapor de Sant Vicenç se centra, sobretot, en l'aniversari de l'arribada del tren al poble | Laura Coletas
18 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:13h
Amb el tradicional toc de sirena que marca l'inici de la festa, Sant Vicenç ha obert l'onzena Fira del Vapor. Des de primera hora del matí, els carrers del poble s'han omplert d'elements històrics relacionats amb el món ferroviari. Senyals de pas a nivell, cartells amb els noms de les diferents estacions de tren, mostra d'oficis antics o maletes a punt per a emprendre el viatge han estat alguns dels elements que han permès al visitant endinsar-se en la història ferroviària del poble. Una acurada posada en escena ha ambientat la celebració.

Es tracta d'un homenatge al Sant Vicenç de finals del segle XIX i principis del XX, quan el ferrocarril i el tèxtil funcionàvem amb vapor. Els santvicentins i santvicentines s'han vestit d'època per a l'ocasió i s'han pogut veure diferents representacions pels carrers i places del centre del nucli. 

Un tren estacionat a la Plaça Clavé ha permès als visitants desplaçar-se fins al dipòsit de locomotores i conèixer el patrimoni ferroviari de la població. És en aquesta mateixa plaça on s'ha ubicat una mostra de maquetes modulars ferroviàries organitzada per l'ASVICAF. A l'Espai Ateneu de la Biblioteca Municipal s'ha inaugurat l'exposició 160 anys del Ferrocarril del Nord, un dels plats forts de l'edició d'enguany.
 

La Fira del Vapor també serveix per recordar el passat tèxtil de la llera del Llobregat. Foto: Laura Coletas


Parades de tot tipus de productes, food trucks, música en directe, escenes de recreació històrica i la cercavila de benvinguda han sigut algunes de les activitats que han pogut gaudir els visitants. 

Malgrat les males previsions meteorològiques inicials, el bon temps ha acompanyat la primera jornada de la fira, que s'allargarà tot el cap de setmana amb una programació farcida d'actes adreçats a tots els públics.