Fem Manresa incorpora vint dones de trenta-cinc candidats en la seva llista per a les eleccions

La formació destaca que a la candidatura hi ha persones de l'espai dels comuns i de Podem

Foto de grup dels candidats de Fem Manresa
Foto de grup dels candidats de Fem Manresa | Fem Manresa
Redacció
02 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:31h
Fem Manresa, la candidatura impulsada per la CUP, EUiA i Som Alternativa va decidir en Assemblea Oberta el passat 10 d'abril els 22 noms restants de la llista que concorrerà a les properes eleccions municipals del 26 de maig, després que a mitjans mes d'abril fes públics els primers 13 noms de la llista. La confluència presenta, així, una llista configurada per 35 persones. 

Liderat per Roser Alegre, candidata a l'alcaldia, l'equip està compost per perfils diversos, i compta amb persones provinents de diferents espais i moviments de la ciutat, amb l'objectiu de buscar l'equilibri entre l'experiència activista i la connexió amb el teixit social i associatiu dels barris, i amb un coneixement expert sobre el funcionament de l'Ajuntament i les polítiques públiques.

L'equip proposat per Fem Manresa destaca per una àmplia presència femenina. La llista està encapçalada per dues dones, l'alcaldable Roser Alegre i l'advocada Gemma Boix, i en el conjunt de la llista es compten fins a 20 dones. Destaca també la presència d'activistes socials independents, com Maite Uró, Enric Martí, Gabriela Islas o Lolo Baena; i persones vinculades a l'entramat associatiu, com Júlia Martín, Caterina Armengol, Clàudia Palà, Lucca Marín, Meritxell Prat, Nil Saladich o Domènec Cucurella. 

Formen part de la llista persones vinculades a la CUP i a l'esquerra independentista, com Gemma Tomàs, Jordi Trapé, Jordi Garcés, Aina Cecchini, Cati Morros o Josep Maria Mata, doctor en Geologia i catedràtic de Cristal·lografia i Mineralogia. I en el número 25 hi ha en Jordi Masdeu, regidor de la CUP a l'Ajuntament durant els darrers 8 anys.   

A la llista també hi ha candidats de l'espai dels comuns, com Ricard Ribera, coordinador d'EUiA i membre del Consell Nacional de Catalunya en Comú, Merche Bayot de Som Alternativa, exresponsable del cercle local de Podem i fundadora de Democràcia Municipal, Ricard Sánchez, ex-coordinador d'EUiA Bages i militant de Comunistes de Catalunya o Carlos Blanco, membre fundador del cercle de Podem Manresa i de Democràcia Municipal. 

Els noms que formen la llista des del número 14 al 35 són Aina Cecchini Cornet, Josep Maria Mata Perelló, Clàudia Palà i Giralt, Cati Morros Santalla, Ricard Sánchez Andrés, Meritxell Prat Arimany, Lolo Baena Perez, Lucca Marín Molina (a la llista consta com a Rita Marín), Clara Llussà Bonvehí, Mireia Cirera Pintó, Nil Saladich Grau, Jordi Masdeu Valverde, Amalia Rodríguez Gómez, Maria Ontiveros i Morros, Domènec Cucurella Comellas, Carlos Blanco Manzano, Ester Garcia Orri, Raquel Fernàndez Fernàndez, Manel Ruiz Biosca, Anna Moncunill Roman, Ruben Rodríguez Casas, Xavier Cervera Serrat

Tothom qui vulgui donar suport a la candidatura es pot adherir al manifest a través de la pàgina web de la coalició.