El Pont de Vilomara col·locarà una llamborda «Stolpersteine» en record de Francesc Playà

Imatge d'una de les 'Stolpersteine' que l'alemany Gunter Demnig va col·locar en homenatge als deportats manresans
Imatge d'una de les 'Stolpersteine' que l'alemany Gunter Demnig va col·locar en homenatge als deportats manresans | AFT
NacióManresa
12 de febrer del 2019
Actualitzat a les 10:06h
El Pont de Vilomara i Rocafort se sumarà, aquest dissabte, 16 de febrer, als municipis bagencs que han homenatjat els deportats als camps nazis amb llambordes Stolpersteine col·locant-ne una en record de Francesc Playà Traserra, un vilomarenc nascut l'any 1913 que va ser confinat a Mathausen el 13 de desembre del 1940, com els manresans Jacint Carrió, Maurici Ribas, Josep Pons i Pere Parés. Igual que Carrió i Pons, va sobreviure a l'holocaust, però mai va tornar al seu poble natal. Va morir el 15 de juny de 1950 a Ivry-sur-Seine, a tocar de París, víctima de tifus.

L'homenatge que El Pont de Vilomara li farà dissabte s'emmarcarà en un acte de rocord a totes les víctimes que van patir la guerra civil espanyola que tindrà lloc a la Casa de la Cultura i que començarà a dos quarts de dotze del migdia. Hi seran presents l'alcalde del municipi, Cecilio Rodríguez; el tinent d'alcalde, Francesc Closas; els membres de l'Associació Memòria i Història de Manresa Joaquim Aloy i Jordi Pons, i autora de Vilomarencs a la guerra civil 1936-1939, Montserrat Espinalt.

Un cop acabi l'acte institucional, l'homenatge continuarà davant la casa on va viure Francesc Playà Trasserra (al carrer Soledat, número 7), on es col·locarà una llamborda Stolpersteine contra l'oblit amb la música en directe dels Trobadors del Bages.