Es presenta el catàleg de masies de Castellnou de Bages

Redacció
18 d'octubre del 2009
576_1255868431DSC02955
576_1255868431DSC02955

Presentació del catàleg de masies. Ajuntament Castellnou de Bages

El dissabte es va presentar a tots els propietaris de masies habitades i de runes que en el seu dia van ser habitatges amb sòl no urbà l’equip redactor del “Grup Solucions” que farà els treballs de l’inventari de masies, per tal d’incorporar-lo al POUM.

El dia 15 es va acabar el termini d’al·legacions i propostes de l’exposició pública del POUM que esta en fase d’avanç. S’han presentat un total de sis al·legacions i 3 propostes per resoldre l’equip redactor del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal abans de passar a l’aprovació inicial que esta previst per el mes de gener de 2010 i seguint el full de ruta previst, ja que ha d’incorporar els dos carrers i la meitat del carrer Castelltallat ara de Santpedor i que formaran part de l’ampliació del sol urbà de la urbanització del Serrat i que segueix tota la tramitació abans de passar als informes del Departament d’Urbanisme i  l’aprovació definitiva per part del Departament de Política Territorial i O.P. de la Generalitat de Catalunya.

El treball del Catàleg passarà per les diferents fases de presa de dades de camp i les condicions per tal de definir la preservació del patrimoni i del paisatge que l’equip de govern vol protegir i per determinar totes les cases que actualment estan en runes i definir com es podran rehabilitar, que ha de ser aprovades per el Departament de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya.

La reunió va aplegar un total de 20 propietaris amb la presència per part de l’equip de govern del Alcalde i responsable d’Urbanisme, Francesc Martínez, i del Primer Tinent d’Alcalde i Regidor de Cultura, Ramón Quer.

Es fan les proves d'estanqueïtat a la plaça de l'Ajuntament

Proves d'estanqueïtat a la plaça de l'Ajuntament. Ajuntament Castellnou de Bages

Les obres de la sala polivalent i la nova plaça de l’Ajuntament esta en una fase molt avançada de construcció i la foto mostra una imatge força curiosa, ja que s’estan fent les proves d’estanqueïtat i s’han deixat uns ruixadors que van fent aspersió dos dies seguits per tal de comprovar que la construcció abans dels seus acabats compleixen amb el Codi Tècnic d’Edificació. Es guanya una ampliació de la plaça de l’Església de 250m2.

La foto mostra l’Església romànica de Sant Andreu i el seu reflex amb el terra de la tela asfàltica col·locada i que l’aigua fa el relleu de la mateixa Església.

La setmana vinent es retirarà  la rampa que dona accés a les dependències municipals i es podrà entrar pel centre de la nova plaça.

Esta previst que les festes del Patge Reial, les nadales de l’escola L’Olivar i els Reis tinguin la nova sala polivalent en ús i en fase d’acabats.