La primera promoció de la FP Dual de Súria i Sallent comença a treballar a ICL

Aquest mes ha començat les pràctiques remunerades la segona promoció i ha iniciat les classes teòriques la tercera

Estudiants de grau mitjà de matèries relacionades amb la mineria
Estudiants de grau mitjà de matèries relacionades amb la mineria | ICL
Redacció
06 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:58h
El 70% dels alumnes que van començar l'any 2015 els graus mitjans d‘Excavacions i Sondatges, d'Electromecànica de Maquinària, en la primera promoció d'aquests FP Duals que s'imparteixen a l'Institut Mig Món de Súria i al Llobregat de Sallent, han estat contractats per la pròpia empresa o per empreses que treballen per ICL Iberia.

Dels 18 alumnes graduats en el cicle mitjà, 11 nois i una noia ja han començat a treballar a les instal·lacions mineres com a plantilla pròpia, o amb contracte per part d'empreses que treballen per Iberpotash. D'altra banda, dels 11 alumnes ja graduats de la primera promoció d'Electromecànica de Maquinària, a Sallent, 8 també treballen en empreses de manteniment.

El juliol de 2015, ICL va signar un conveni amb la Generalitat i els ajuntaments de Súria i Sallent que establia l'inici de la formació de caràcter dual (més coneguda com a FP Dual) amb estudis explícitament relacionats amb els treballs al sector miner. Els dos cicles formatius de grau mitjà s'imparteixen al llarg de dos cursos lectius, el primer més teòric, als instituts Mig Món de Súria, i Llobregat de Sallent.

L'objectiu del conveni és la millora de la qualificació professional de les persones de l'àmbit de l'extracció de mineral, en el cas del grau d'Excavacions i Sondatges que s'imparteix a Súria, i la formació tècnica adreçada a realitzar el mantenimentdins la mina, en el cas del grau d'Electromecànica de Maquinària, que s'imparteix a Sallent.

La valoració per part del Director de RRHH d'ICL Iberia, Joaquim Lavin, “és totalment positiva perquè ens permet poder incorporar al món laboral a joves de la comarca amb formació dins l'àmbit específic de la mineria que necessitem com a empresa”. La diferència d'abans amb ara “és justament que es tracta de poder comptar amb treballadors i treballadores que a banda de rebre formació han estat ja un any fent pràctiques a l'interior de la mina”. Per Lavin “no podem dir altra cosa que el conveni està essent un èxit”.

La segona promoció d'alumnes de la FP Dual al Bages va fer formació més teòrica el curs passat però ja ara inicien les pràctiques remunerades a l'interior de les galeries mineres de Cabanasses, Pou 1 i Vilafruns. Tothom en aquest segon curs, 18 del grau d'Excavacions i Sondatges, i 15 d'Electromecànica de Maquinària, compten amb l'alta a la Seguretat Social, i amb un tutor que fa d'enllaç entre el lloc de treball i el centre formatiu.

La tercera promoció que ha començat les classes fa poques setmanes compta amb 38 alumnes matriculats.
Arxivat a