La FSSM marxarà del monestir de les Caputxines d'acord amb el requeriment del Bisbat

El proper dilluns, 12 de desembre, el Servei d'Atenció Domiciliària tornarà als baixos de l'Hospital de Sant Andreu

L'alcalde, Valentí Junyent, explica la postura del Patronat de la Fundació Sociosanitària
L'alcalde, Valentí Junyent, explica la postura del Patronat de la Fundació Sociosanitària | FSSM
Redacció
08 de desembre del 2016
Actualitzat el 09 de desembre a les 9:36h
El Patronat de la Fundació Sociosanitària de Manresa ha ratificat aquest vespre, per unanimitat, l'acord del seu comitè executiu en el sentit que acatarà el requeriment del Bisbe de Vic, Romà Casanova, i, per tant, el proper dilluns deixarà de prestar serveis i activitats que ha portat a terme en els darrers anys al Monestir de Sant Carles Borromeu de la Germanes Caputxines.

En aquest convent s'hi havien establert les oficines del Servei d'Atenció Domiciliària, que gestiona la FSSM, s'atenia a les Germanes Caputxines i es feia el manteniment dels espais.

El Patronat espera que, una vegada complert el requeriment del Bisbe, s'estableixi un clima de bona entesa i es puguin reprendre les gestions per aconseguir que el Monestir sigui, en el futur, un equipament per a la ciutat, en la línia del que van expressar l'any 2013 les Germanes Caputxines quan es van adreçar a la Fundació per donar a conèixer la seva voluntat de fer la donació.

Actualment, l'expedient corresponent a aquesta donació és a la Santa Seu, a Roma. Ha estat la institució romana qui, aquest novembre, va atorgar noves atribucions al Bisbe de Vic en nomenar-lo Comissari Pontifici de les Germanes Caputxines de Manresa.