Karmele Marchante enamora el Bages amb la seva simpatia

La popular periodista del cor ha fet campanya per Junts pel Sí a Sallent, Balsareny i Sant Vicenç de Castellet, entre la gentada que volia saludar-la o fer-se una foto amb ella

Pere Fontanals
13 de setembre del 2015
Actualitzat a les 22:55h
Karmele Marchante al centre, amb càrrecs municipals de CDC i ERC de Sant Vicenç.
Karmele Marchante al centre, amb càrrecs municipals de CDC i ERC de Sant Vicenç. | Pere Fontanals

Karmele Marchante al centre, amb càrrecs municipals de CDC i ERC de Sant Vicenç. Foto: Pere Fontanals


"Guapa", "ets més guapa al natural que a la tele", i acompliments d'aquest tipus, sobretot provinents de senyores de a partir de mitjana edat s'ha endut la popular periodista del cor Karmele Marchante en la densa agenda que ha tingut aquest diumenge al Bages fent campanya per Junts pel Sí. Tothom qui ho ha volgut s'ha fotografiat amb ella o hi ha creuat quatre paraules "Això, sí, amb ordre", perquè a la seva arribada a la plaça de la Mel de Balsareny s'ha hagut d'organitzar una cua per atendre les més de cent peticions i que no acabés devorada per la multitud. Marchante anava plena de complements independentistes, des de les arracades fins al mocador del cabell, amb un jersei simulant un tall de síndria.

A Sant Vicenç de Castellet, on tocava dinar a base de pa amb tomàquet i botifarra preparat per l'entitat Ceps i Manduca, la tortosina ha estat rebuda amb tothom ja assegut entre forts aplaudiments, però no s'ha organitzat la ració de selfies i paraules fins després de l'àpat i els parlaments.

Joan Torres, alcalde de Sant Vicenç per CiU ha actuat com a mestre de cerimònies i ha fet passar al faristol al científic manresà Pere-Joan Cardona, a la candidata per ERC Adriana Delgado i, finalment, a Karmele Marchante. La periodista ha recordat als assistents, uns 150, que ella ha treballat "en la lluita per als drets de les dones" des de feia molts anys i que el seu independentisme "no és cosa de cinc minuts". Ha reivindicat una Catalunya "més lliura i més justa", però sobretot "més generosa". En aquest sentit, i aprofitant "que jo no sóc política" ha recriminat el "trist paper que porta a terme la Unió Europea amb els refugiats sirians, tractant-los com a animals". "Aquest no és el model de Catalunya que vull".

Més vehement ha estat quan ha assegurat tenir ganes de venir a treballar a Catalunya. "Des que ha començat el procés, gent de Madrid em titlla de zorra catalanista o puta independentista". Lluny d'aquesta anècdota l'acte ha estat amè, familiar, i amb tants seguidors de Junts pel Sí, com de Sálvame de T5.
 

A Balsareny s'ha fet una cua per atendre totes les peticions de foto amb la Karmele Marchante. Foto: JpelSí