El govern espanyol estudia la possible desaparició dels jutjats de Manresa

Un polèmic projecte de llei preveu la centralització de les tasques dels partits judicials de tot l'estat a les capitals de província

Pere Pratdesaba
18 d'octubre del 2013
Jutjats de Manresa. Foto: Mar Martí 

El Ministeri de Justícia espanyol va aprovar fa uns dies un projecte de llei que té en estat d'alerta tot l'estament judicial. El projecte preveu la desaparició de tots els partits judicials de l'estat i centralitzar la seva tasca a les capitals de província. En el cas de Barcelona, això significaria la desaparició de 24 partits judicials de la demarcació, entre ells Manresa i altres poblacions tan importants com Granollers, Terrassa, Vic, Mataró o Santa Coloma de Gramanet.
 
L'argument del govern espanyol és que actualment les comunicacions han millorat prou perquè els ciutadans puguin desplaçar-se a la capital de cada província. Això permetria, sempre segons Madrid, reduir costos i especialitzar els jutjats, la qual cosa és impossible amb la distribució territorial actual.
 
El conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Germà Gordó, també ha qualificat el projecte de llei per centralitzar l'activitat judicial a les capitals de província com una "autèntica barbaritat", ja que això "allunyaria" l'Administració dels ciutadans.