El mató de Granja el Canadell guanya el Lactium d'Or 2011

La marca de Santa Maria d'Oló veu reconegut aquest producte en el Concurs de Formatges Artesans de la Fira Lactium, trobada de referència per a productors i elaboradors del món làctic a nivell nacional

Redacció
13 de maig del 2011
Mató El Canadell, guardonat amb el Lactium 2011.
Mató El Canadell, guardonat amb el Lactium 2011. | GEC

Mató El Canadell, guardonat amb el Lactium 2011. Foto: GEC

El mató que elabora Granja El Canadell ha estat reconegut amb el Lactium d'Or per la categoria de Formatge Fresc en el Concurs de Formatges Artesans de la fira Lactium 2011. Aquesta fira, que s'ha celebrat per tercer any consecutiu a Vic, s'ha consolidat com a trobada de referència per a productors i elaboradors del món làctic a nivell nacional i de la resta de l'Estat Espanyol i Europa.

Granja El Canadell ha vist reconegut el seu mató en un certamen on han participat més de 150 formatges en 14 categories diferents. Elaborat de manera artesana a partir de llet de vaca pasteuritzada, el seu mató no conté ni conservants, ni colorants ni additius artificials i es caracteritza per un gust fresc, humit i lleugerament dolç i una textura suau, lleugerament granulosa.

L'elaboració d'aquest formatge, com la resta dels produïts per Granja El Canadell, està regulada pel Reial Decret 1113/2006 de qualitat dels formatges i formatges fosos i garanteix el compliment dels paràmetres de referència per a formatges frescos (Listeria monocitogenes, Salmonela spp, Staphylococcus aureus). Pel compliment dels paràmetres de seguretat alimentaria la marca té implantat un sistema APPCC (Anàlisis de perills i punts de control crítics).

Granja El Canadell
Ubicada a Santa Maria d'Oló, la Granja El Canadell es dedica des de fa més de 30 anys al conreu de terres i a la producció de formatges i matons de primera qualitat i elaborats de manera tradicional.

Des de 2006 forma part junt amb La Granja Torre d'en Roca (Sallent) d'AGROFRESC, grup fundat amb l'objectiu de sumar forces en matèria de producció i distribució dels productes làctics elaborats per les dues marques.

La Granja El Canadell utilitza única i exclusivament la llet de les vaques de la seves granges per elaborar tots els productes i garantir gaudir de la millor qualitat de la llet. Les fases essencials del procés de transformació de la llet es realitzen de manera artesana evitant qualsevol procés industrial i garantint que els productes no incloguin conservants, colorants ni additius artificials.